Japan 2e op lijst aantal miljonairs ($)

Biljetten van ¥ 10.000

Na Amerika heeft Japan het meeste aantal miljonairs (gerekend in dollars). In Japan wonen ruim 3,5 miljoen mensen met een vermogen van $ 1 miljoen of meer. Dit zijn 83.000 mensen meer dan in 2011. De lijst is een schatting van de Zwitserse bank Credit Suisse Group AG. Het valt dus kennelijk nog mee met de crisis?

Rijkdom stijgt

Ondanks de crisis weten steeds meer Japanners de magische grens van $ 1 miljoen te bereiken. Volgens de Zwitserse bank zal het aantal miljonairs in Japan in 2017 gestegen zijn naar zo’n 5,4 miljoen. Op de 3e plaats in de lijst staat Frankrijk met bijna 2,3 miljoen miljonairs.

Superrijken

Op de lijst met superrijken (mensen met een vermogen van $ 50 miljoen of meer) staat Japan op de 4e plaats met 3.400 mensen. De ranking van deze lijst is als volgt:

  1. Amerika – 38.000 mensen
  2. China – 4.700 mensen
  3. Duitsland – 4.000 leute

Getal is absoluut, niet relatief

De lijst houdt echter geen rekening met het aantal inwoners van een land; het telt eenvoudigweg het aantal miljonairs waardoor landen waar veel mensen wonen al snel bovenaan in de lijst komen. Je zult Nederland (met zo’n 16 miljoen inwoners) dan ook niet snel in deze lijst aantreffen. Ter vergelijking: in Japan wonen zo’n 127 miljoen inwoners.

In Japan ben je overigens in Yen veel sneller miljonair. Daar heb je (vandaag) maar $ 12.525,27 voor nodig! En omgerekend in Euro’s mag je je voor € 9.678 miljonair noemen. Jammer alleen dat je daar in Japan nog geen Toyota Yaris van kunt kopen.

Lees ook:Inwonersaantal Japan blijft dalen
Lees ook:Recordaantal huishoudens met bijstand in Japan
Lees ook:Tokio duurste stad ter wereld?
Lees ook:Japan, oorsprong van de zon
Lees ook:Aantal kinderen in Japan lager dan ooit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.