Twee kernreactoren in Japan mogen weer aan

Sinds de ramp met de kernreactor Fukushima stonden alle reactoren in Japan op inactief. Dit kostte het land veel geld en dus wilde de regering ze weer aanzetten. Dit gaat nu gebeuren, want de eerste twee mogen  na een besluit van de rechter weer gebruikt worden.

Omwonenden hadden een rechtszaak aangespannen om dit tegen te houden. Ze waren namelijk bezorgd om hun veiligheid, de kernkamp van 2011 nog vers in het geheugen. De risico’s zouden onderschat worden en de evacuatieplannen voor een mogelijke nieuwe ramp nog niet in orde.

Deze bezwaren zijn echter door de rechter weggewuifd en dus gaan de kernreactoren Sendai 1 en 2 op zijn vroegst in juni weer open en kan Japan eindelijk weer kernenergie opwekken. Dit is maar het begin, want het land telt nog 82 andere reactoren.

Lees ook:Eerste kerncentrale in Japan weer opgestart
Lees ook:Japan wil nu echt af van kerncentrales
Lees ook:Eerste kernreactor Japan draait weer
Lees ook:Alweer vernietigend rapport kernramp Fukushima
Lees ook:Grootste buitenlandse overname ooit door Japans bedrijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.