Japanner gearresteerd voor landen drone op huis premier

De afgelopen week was er veel gedoe in Japan door een radioactieve drone die op het huis van premier Abe geland was. De dader, een veertig jarige man genaamd Yasuo Yamamoto, heeft zichzelf nu gemeld bij de politie. Hij wordt beschuldigd van gewelddadige obstructie van het werkleven.

De drone leek in eerste instantie gevaarlijker dan dat hij bleek te zijn. De gemeten radioactieve straling was namelijk erg zwak en niet gevaarlijk voor de mens. Er raakte dus niemand gewond en de premier was zelfs niet eens aanwezig toen de drone landde.

Yasuo Yamamoto voerde zijn actie uit als protest tegen het nucleaire programma van Japan. Sinds de ramp met Fukishima in 2011 stonden alle kernreactoren uit, maar de regering wil ze weer gaan gebruiken. Onlangs is zelfs besloten dat twee kernreactoren binnenkort weer in gebruik gaan.

De man bestuurde daarom een drone met een camera en een plastic fles waar wat radioactief materiaal in zat en landde die op het huis van de premier. Hoewel hij niets concreets heeft veranderd en mogelijk gestraft wordt, heeft hij wel voldoende aandacht ontvangen. Daar moet Yamamoto het dan maar mee doen.

 

Lees ook:Plannen voor strengere regels drones in Japan
Lees ook:Protest tegen herstarten kernreactoren neemt toe
Lees ook:Japan begint met opstarten kerncentrales
Lees ook:Premier Abe legt militaire wet uit met papieren figuren
Lees ook:Twee kernreactoren in Japan mogen weer aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.