Tokio gaat veel meer rookruimtes creëren

In Tokio mag je op veel plekken niet meer buiten roken, als je door die stad loopt zie je overal waarschuwingen staan. Je moet dan op zoek naar een plek waar dat wel kan, maar die zijn nog moeilijk te vinden. Vooral de kleine rookruimtes in gebouwen aan de straat zijn best zeldzaam. Daar wil de stad nu echter wat aan doen.

Die rookruimtes liggen vaak direct aan de drukke straten en hebben een gesloten deur. Groot zijn die ruimtes echter niet, meer dan een enkele vierkante meter zijn ze niet en ze kunnen op bepaalde momenten best vol staan met Japanners.

Daarom versoepelt Tokio de regels om subsidie te krijgen voor het maken van rookruimtes heel erg. Eerst moest de rookruimte minimaal 16,5 vierkante meter zijn, waar alleen grote gebouwen dus van konden profiteren. Nu hoeft de rookruimte maar 6,6 vierkante meter te zijn.

Ook krijgen bedrijven veel meer van de kosten terugbetaald wat er allemaal voor moet zorgen dat niet rokers geen enkele hinder meer van rokers zullen hebben in Tokio.

Meer lezen over het rookbeleid in Japan? Lees het in dit artikel!

Nu staan veel Japanners nog buiten te roken

Foto: Robert Douglass via flickr

 

Lees ook:Tientallen nog vermist na overstromingen Japan
Lees ook:Tokyo Tower
Lees ook:Tokio in lego
Lees ook:Japan is groter geworden
Lees ook:Nieuwe plekken genomineerd voor werelderfgoedlijst in Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.