Gouden week weer voorbij in Japan

In Nederland gaan er best wat mensen even weg tijdens bijvoorbeeld de meivakantie of krokusvakantie. Het kan dan druk worden op de wegen of op het vliegveld. Dit is echter nog niets in vergeleken met de drukte tijdens de Gouden week in Japan, want echt heel veel inwoners gaan dan naar familie of een weekje naar het buitenland.

De Gouden week is ontstaan door het combineren van vier verschillende feestdagen en een weekend. Deze keer viel de week van 29 april tot en met 6 mei en dus zijn de Japanners weer thuis gekomen van hun vakantie.

Meer dan een half miljoen Japanners vertrokken met het vliegtuig naar het buitenland en creëerde een grote drukte op de vliegvelden. Bijna alle vakantiegangers gingen naar Hawaï toe, om even te genieten van zon, zee en strand.

De meeste Japanners, zo’n vijfde van de bevolking, gingen echter in hun eigen land zelf op vakantie. Het zorgde voor volle treinen en lange files op de weg, op de heen- en terugweg.

Nu moeten de Japanners weer wachten tot de volgende massale uittocht tijdens de Zilveren week. Die is een stuk zeldzamer en vindt maar eens in de zoveel jaar plaats als de nationale feestdagen net goed vallen. Dit is in 2015 het geval en het wordt gevierd van 19 tot en met 23 september.

 

Lees ook:De seizoenen in Japan: Lente
Lees ook:Tokio heeft eerste zwemstrand in vijftig jaar
Lees ook:Kasteel Himeji weer open voor publiek
Lees ook:Nieuwe plekken genomineerd voor werelderfgoedlijst in Japan
Lees ook:Zó maak je een trein schoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.