Premier Abe wil meer toeristen naar Japan

De premier van Japan heeft uitgesproken dat hij maar wat graag meer toeristen naar Japan zou willen zien komen. Dat levert natuurlijk een hoop inkomsten op voor Japen en dus gaat premier Abe enkele nieuwe veranderingen maken om Japan aantrekkelijker te maken.

Nu gaan de meeste toeristen nog naar Tokio, maar de premier wil graag dat de toeristen ook naar andere plekken binnen Japan bezoeken.

Dit moet onder andere lukken door het sneller en makkelijker te maken om door de douane te komen en het visum aan te vragen. Al moet ik eerlijk gezegd zeggen dat het al best snel gaat, voor ons Europeanen in ieder geval.

Een andere maatregel is om meer belastingvrije winkels op te zetten. Dat zou wel handig zijn, want de BTW is net als in Nederland best hoog.

Verder heeft Japan het voordeel dat in 2020 de Olympische Spelen daar gaan plaatsvinden. Dit moet zeker voor meer toeristen gaan zorgen, zeker met de op dit moment zwakke yen.

Het gaat trouwens helemaal niet slecht met het aantal toeristen die naar Japan komen. In 2011 was er door de tsunami en het ongeluk met Fukushima een scherpe daling, maar in 2014 was het aantal toeristen hoger dan ooit!

Lees ook:Plannen voor groei toerisme in Japan in de maak
Lees ook:Meeste toeristen naar Japan komen uit Azië
Lees ook:Japan geeft meer aandacht voor zeven toeristische routes
Lees ook:Misdaden van toeristen in Japan nemen toe
Lees ook:Aantal toeristen in Japan hoger dan ooit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.