Slechte fietsers moeten lessen volgen in Japan

Je hebt ze overal in Nederland; fietsers die de stoplichten negeren of diep in de nacht dronken over het gehele fietspad zwabberen. In Japan zijn dit type fietsers er ook, maar zij moeten bij meerdere overtredingen nu een cursus volgen.

Als je de eerste keer een overtreding begaat kom je er gewoon af met een boete en mag je daarna weer verder. Bij een herhaling binnen drie jaar moet je echter een les in veiligheid volgen die drie uur duurt.

Deze les kost je ook nog eens net iets meer dan 40 euro, maar dat is beter dan weigeren van de cursus. Je kunt dan namelijk een boete van wel maximaal 366 euro krijgen.

Japan neemt deze drastische maatregel doordat er veel irritatie aan de roekeloze fietsers is en er veel ongelukken zijn met fietsers. Een vijfde van alle ongelukken is een fietser bij betrokken, best veel voor een land waar niet heel veel gefietst wordt.

Opvallend is dat je in Japan ook een boete krijgt, en dus bij herhaling de cursus, als je je mobiel gebruikt tijdens het fietsen. Als dat hier in Nederland ook het geval zou zijn, zouden de lesbanken behoorlijk vol zitten…

Lees ook:Aantal ongelukken in Japanse bergen hoger dan ooit
Lees ook:Campagne in Japan om niet te lopen op roltrap
Lees ook:Asiel in Japan heeft hartverscheurende advertenties
Lees ook:PlayStation 4 in Japan nog maar 269 euro
Lees ook:Wilt u een sausje bij de penis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.