Klimseizoen mount Fuji begonnen; gratis Wifi aanwezig

Het meest bekende beeld van Japan is misschien  wel mount Fuji, de duizenden meters hoge berg op een korte afstand van Tokio. Je kan er echter lang niet altijd op klimmen, je moet wachten tot het juiste jaargetijde. En die is nu aangebroken, want vanaf 1 juli tot en met 10 oktober kun je de berg beklimmen.

Tenminste, op dit moment kun je enkel de Yamanashi kant van de berg op. De andere kant, Shizuoka, kun je pas gebruik van maken op 10 juli. Die kant blijft echter wel een maand langer open, tot 10 oktober, terwijl je vanaf Yamanashi maar tot 14 september op kan.

Genoeg tijd dus om mount Fuji te beklimmen en dat is maar goed ook, want heel veel mensen willen dit doen. Het ministerie van toerisme verwacht dat zo’n 180.000 klimmers naar de berg toe zullen komen. De berg is ongeveer honderd dagen open en dus betekent dit dat gemiddeld 1800 mensen per dag mount Fuji beklimmen.

Aan de ene kant misschien mooi dat zoveel mensen dit kunnen ervaren, maar aan de andere kant ook wel zonde. Deze bijna magische berg wordt op deze manier niet meer dan een toeristische trekpleister, iets waar de Japanse regering echter geen moeite mee heeft.

Om de beklimming namelijk fijner te maken voor toeristen is er gratis Wifi op enkele punten van de berg, inclusief de top. Je kunt hier met een flyer die je aan het begin krijgt inloggen voor 72 uur zodat je op de top je selfie meteen kunt delen met de rest van de wereld.

In principe is dit natuurlijk best handig gratis Wifi en is in contact blijven met je vrienden en familie ook niet iets slechts. Toch lijken mij die ontwikkelingen helemaal niets, zo’n berg beklimmen moet iets magisch en natuurlijks hebben. Gelukkig kun je natuurlijk gewoon niet inloggen!

Foto: Chad via flickr

Lees ook:Klimmers Mount Fuji betalen vrijwillige bijdrage vaak niet
Lees ook:Aantal ongelukken in Japanse bergen hoger dan ooit
Lees ook:Japanner met één vinger haalt top Mount Everest weer niet
Lees ook:Populaire trekpleister bij Hakone gesloten
Lees ook:Wat boeken toeristen in Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.