Verenigde Staten bespioneerde ook Japan

Japan is één van de grootste bondgenoten van de Verenigde Staten, maar dat weerhield het land niet om geheime informatie af te luisteren van Japanse leiders in de overheid en het bedrijfsleven en te delen met anderen landen. Dit werd allemaal vandaag onthuld door Wikileaks.

Het bespioneren van Japan werd volgens Wikileaks gedaan door de Amerikaanse intelligentie dienst de NSA. Deze instantie luisterde al vanaf 2006 Japanse leiders af. De personen die onder andere zijn afgeluisterd zijn werkzaam bij het ministerie van financiën, de Japanse bank, kabinetsmedewerkers, het bedrijf Mitsubishiconcern en zelfs premier Abe zelf.

De Amerikanen waren op de hoogte van gesprekken in Japan over onderwerpen als handel, milieu en nucleaire energie. De NSA zou deze informatie ook nog eens hebben gedeeld met Australië, Canada, Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland.

Japan heeft nog niet gereageerd op de onthulde documenten van Wikileaks, dus dit verhaal gaat vast nog een staartje krijgen.

 

Lees ook:Harmonieus diner voor leiders Abe en Obama
Lees ook:Tokio tweede op lijst steden grootste potentiële schade
Lees ook:Bal gevonden op 306 meter hoogte in antenne Tokyo Tower
Lees ook:Japans bloemschikken met puin tsunami
Lees ook:Premier Abe geeft offer aan tempel Yasukuni; China geïrriteerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.