Zeventig jaar na atoombom nog steeds medische zorg nodig

Het is alweer zeventig jaar geleden dat er twee atoombommen op de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki vielen, maar er moeten nog steeds mensen behandeld worden in het ziekenhuis voor de gevolgen daarvan.

Volgens het Rode Kruis zijn er in de zeven decennia al 2,5 miljoen mensen behandeld in Japan. De straling van de atoombom kan er namelijk bijvoorbeeld voor zorgen dat kanker zich eerder ontwikkeld bij Japanners. Ook de volgende generaties hebben er last van en kunnen met misvormingen of genetische afwijkingen geboren worden. Daarbij is er tevens psychische zorg nodig.

De gevolgen van de atoombommen waren dus zeker niet alleen op de korte termijn. Al waren die natuurlijk wel verschrikkelijk toen op 6 en 9 augustus Hiroshima en Nagasaki werden getroffen waarbij meteen al tienduizenden doden vielen. Het Rode Kruis blijft daarom oproepen voor een verbod op nucleaire wapens.

Lees ook:Bezocht: Vredesmuseum in Hiroshima
Lees ook:Heisa om naam Japanse aap; heet toch Charlotte
Lees ook:Burger King in Japan komt met rode hamburger
Lees ook:Entreeprijs Vredesmuseum in Hiroshima verviervoudigd; blijft goedkoop
Lees ook:Hiroshima Mon Amour opnieuw te zien in bioscoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.