Tientallen nog vermist na overstromingen Japan

Extreme regenvallen hebben in Japan voor intense overstromingen gezorgd. Vooral de stad Joso werd hard getroffen, waar de rivier over haar oevers kwam en grote delen van de stad onder water zette. Nog 23 mensen worden vermist.

Veel mensen moesten vrijdag vluchten voor het water wat zeer hoog kwam. Zeker 280 mensen moesten met een helikopter worden geëvacueerd vanaf hun daken. Er wordt nog naar 23 mensen gezocht en helaas zijn er al drie Japanners overleden.

De extreme regenval zorgde ervoor dat de rivier Kinugawa voor het eerst in 65 jaar over de oevers heen stroomde en een gebied van ongeveer 32 vierkante kilometer, waar duizenden woningen staan, kwam onder water te staan.

De reactie van de overheid was snel en grootschalige evacuatie begon meteen. Duizenden mensen konden schutting vinden in onder andere scholen en andere gebouwen waar opvang werd geregeld. De snelle reactie was een hele verbetering van de langzame reactietijd in 2011, maar toch konden enkele doden en tientallen vermisten niet voorkomen worden.

Lees ook:Tyfoon Jelawat trekt over Japan
Lees ook:Japan overweegt toiletten in liften
Lees ook:Watertekort in regio Tokio
Lees ook:Mysterieuze ruïnes in zee bij Yonaguni
Lees ook:Rechtszaak tegen Japanse artiest voor maken vagina-kayak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.