Acht sporten op shortlist voor Olympische Spelen 2020 in Tokio

De organisatie van de Olympische Spelen heeft uit een lijst van 28 sporten die zich hadden aangemeld, acht sporten uitgekozen die kans hebben om een Olympische Sport te worden als het sportevenement plaatsvindt in Tokio. Onder andere softbal en honkbal, populair in Japan, staan op de shortlist.

De andere zeven sporten die het moeten opnemen tegen dé grote kanshebber zijn squash, karate, surfen, skeeleren, klimmen, bowlen en wushu, een Chinese vechtsport.

Veel van deze sporten zijn al eerder een Olympische Sport geweest of hebben al één tot meerdere malen geprobeerd om dit te worden. Voor één of enkele van hen gaat dit in 2020 ook echt lukken.

Het IOC heeft namelijk vorig jaar besloten dat er gestopt wordt met een vaste lijst van sporten, maar dat het gastland ook invloed mag hebben. Die mag sporten nomineren en minimaal eentje wordt er toegevoegd. Dit wordt gedaan om de Olympische Spelen populairder te maken in het gastland, zodat de Japanners massaal kaartjes gaan kopen en die tribunes gaan vullen.

De kans is groot dat Japan in ieder geval voor softbal en honkbal gaat kiezen omdat die sport daar nu eenmaal veel gedaan wordt. Maar wat zouden wij in Nederland kiezen als de Olympische Spelen hier zouden zijn? Populaire sporten als voetbal en hockey zitten er al in, zou het dan korfbal worden? En welke sport zou jij nomineren voor de Olympische Spelen?

Lees ook:Ouderen in Japan worden steeds fitter
Lees ook:5 Opmerkelijke sporten in beeld
Lees ook:Japan wil robots voor Olympische Spelen 2020
Lees ook:Gedoe om budget Olympisch Stadion in Tokio
Lees ook:Bouw Olympisch Stadium helemaal opnieuw in Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.