Japan overweegt toiletten in liften

Afgelopen week werd Tokio opgeschrikt door een zware aardbeving. Hoewel er geen doden zijn gevallen en de gebouwen niet omvielen, stopten er wel een hoop liften plotseling. Sommige mensen moesten wel een uur wachten totdat ze bevrijd waren en dan krijg je natuurlijk dorst of moet je zelfs naar de wc. Een mogelijke oplossing? Noodtoiletten installeren in de liften!

Dit werd geopperd na een overleg tussen het ministerie van infrastructuur en bedrijven die de liften beheren. De aardbeving liet namelijk wel 20.000 liften stoppen, waar tientallen tussen de vloeren vast kwamen te zitten en de deuren dus niet geopend konden worden.

Er wordt gedacht om opklapbare toiletten te maken in de liften, met een watervaste zak eronder vastgemaakt. Een andere optie is om de toiletten onder de stoelen voor ouderen te installeren, die al in veel van de nieuwe liften aanwezig zijn.

In 2011 was er een zware aardbeving gevolgd door een tsunami, maar ook daarna zijn er al weer veel zwakkere aardbevingen geweest. Japanners verwachten dat er in de toekomst weer zware aardbevingen zullen volgen, gezien het verleden inderdaad vrij waarschijnlijk.

En dus wordt er van alles gedaan om helemaal voorbereid te zijn op de volgende beving, maar of noodtoiletten nu echt de grootste prioriteit hebben?

Lees ook:Staat Japanse vulkaan Fuji op uitbarsten?
Lees ook:Aardbeving in Japan, gelukkig geen gevolgen
Lees ook:Ramp Fukushima kwam ook door menselijk falen
Lees ook:“Bewolkt met hier en daar een beving”
Lees ook:Hoe veilig is Japan eigenlijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.