Japanners niet tevreden met uiterlijk

Als je op vakantie bent in Japan dan zie je veel mannen netjes in pak lopen en ook de jongeren zien er modern en verzorgd uit. Je zou daarom denken dat de Japanners wel tevreden zijn met hun uiterlijk, maar niets is minder waard. Uit onderzoek blijkt dat Japanners het minst tevreden zijn over hun uiterlijk van alle geteste landen.

Onderzoeksbureau GFK vroeg aan 270.000 mensen van 15 jaar of ouder in 22 verschillende landen hoe tevreden ze zijn met hun uiterlijk. Gemiddeld waren 55% van de respondenten of heel positief of een beetje positief, maar voor de Japanners is dat twee keer zo weinig met 27%.

Ook zijn er veel meer Japanners ontevreden, wanr 38% procent van de inwoners zegt een klein beetje of zelfs helemaal ontevreden te zijn. Dit is in de wereld een stuk lager met maar 16% van de respondenten.

Helaas is er geen onderzoek uitgevoerd in Nederland, maar wel in België en daar is meer dan de helft van de ondervraagden tevreden.  Toch blijft het gek dat de Japanners zo ontevreden zijn, misschien ligt de lat daar gewoonweg hoger als ze zich vergelijken met andere mensen in hun omgeving?

Bron: GFK

Lees ook:Japanners eten helemaal niet zo veel rijst
Lees ook:Japanners houden niet van Chinezen
Lees ook:Tokio gekozen tot beste stad om in te wonen
Lees ook:PSY’s Gangnam Style scoort niet in Japan
Lees ook:Tokio tweede op lijst steden grootste potentiële schade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.