Asiel in Japan heeft hartverscheurende advertenties

Net als in de rest van de wereld zijn er in Japan ook asielen waar vooral katten en honden worden opgevangen die mensen niet meer willen hebben of gevonden zijn. Het probleem van een asiel is dat ze niet eeuwig voor dieren kunnen zorgen en als het dier maar niet uitgekozen wordt krijgt het een spuitje. Éen asiel in Japan laat nu precies zien hoe lang elk dier nog te leven heeft, wat de uiterlijke tijd is om alsnog deze kat of hond te adopteren.

Het asiel Petto no Uchi heeft op de website alle dieren staan die een nieuw baasje en huis zoeken. Als het dier echter bijna ingeslapen zal worden komt er een rood waarschuwingsteken bij te staan. Daarbij staat er ook precies hoe lang het huisdier nog heeft en er wordt ook echt afgeteld. Van vijf, vier, drie, twee en dan nog maar één dag…

Aan de ene kant lijkt dit een harde manier om mensen aan te trekken en zorgt dit voor onnodig verdriet bij mensen die de website of volgen of deze tegenkomen. Aan de andere kant lijkt het wel te werken, want sinds ze op deze advertenties zijn overgegaan worden er veel meer dieren geadopteerd. Daarbij is het natuurlijk niet liegen, maar gewoon de situatie voorleggen aan potentiële nieuwe baasjes. Zouden asielen dit dus ook in Nederland moeten doen?

Lees ook:Japanse kat na overlijden verheven tot godin
Lees ook:Japan overweegt nog strenger asielbeleid
Lees ook:Bekijk Hiroshima door de ogen van een kat
Lees ook:Japan doneert 723 miljoen euro voor vluchtelingen
Lees ook:Nieuw hotel in Tokio laat je tussen boeken slapen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.