Campagne in Japan om niet te lopen op roltrap

In Nederland staan de mensen die rustig aan willen doen rechts op de roltrap in bijvoorbeeld treinstations en anderen die wat meer haast hebben kunnen daar links van lopen. Natuurlijk gebeurt dat ook in Japan, maar daar is wel een hele campagne bezig om onder andere reizigers aan te moedigen helemaal niet te lopen en met zijn allen rustig de tocht door te maken.

Deze oproep gebeurt omdat er tussen 2011 en 2013 bijna vierduizend gewonden zijn gevallen op roltrappen. Veel mensen waren van oudere leeftijd en dus wil Japan haar volk beschermen en moedigt mensen aan gewoon rustig het einde van de roltrap af te wachten.

Als je namelijk mensen inhaalt kun je tussen hun bagage vast komen te zitten of bijvoorbeeld per ongeluk geprikt worden door een paraplu. Sta daarom gewoon stil en als je echt veilig wil zijn hou je de railing ten alle tijd vast.

De laatste tip die gegeven wordt is niet te lang op je mobiel kijken als je de roltrap staat. Er gebeuren namelijk ongelukken doordat mensen niet opletten als ze naar hun mobiel staren en ineens boven staan. Ze lopen dan niet verder en mensen achter hen botsen tegen diegene aan.

Dat laatste zou natuurlijk echt niet moeten gebeuren, maar het niet gaan inhalen van mensen op de roltrap gaat mij zelf wat te ver. Is dit dus weer een voorbeeld van de vele regels en gewoontes in Japan of zouden we in Nederland ook moeten proberen iedereen op de roltrap stil te laten staan?

Lees ook:Nieuwe waarschuwing in Japan: pas op met aanstekers
Lees ook:Slechte fietsers moeten lessen volgen in Japan
Lees ook:Acht arrestanten in Japan voor oplichten op dating sites
Lees ook:Oranjevrouwen in achtste finale WK tegen Japan
Lees ook:Premier Abe eert Japanse WO II-held

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.