Nieuwe waarschuwing in Japan: pas op met aanstekers

De Consumer Affairs Agency in Japan heeft het Japanse volk opgeroepen om voorzichtig te zijn met wegwerpaanstekers. Als je deze namelijk in je zak stopt en er bijvoorbeeld een stukje papier in komt dan dat per ongeluk in de fik gestoken worden. Vervolgens kunnen je kleren zelfs afbranden!

Volgens het agentschap is dit in de afgelopen vijf jaar al 44 keer gebeurd. Daarvan liepen tientallen mensen lichte verwondingen op, enkele wat zwaardere verwondingen en één iemand is er zelfs aan overleden door het ongelukje met de aansteker. Het advies klinkt misschien een beetje raar, maar misschien was het dus toch wel een goede tip?

De Consumer Affairs Agency werd in 2009 opgericht om consumenten in Japan te beschermen. Zij kunnen daar bijvoorbeeld melden als er een product niet goed is, zoals waar ze voedselvergiftiging van hebben gekregen. Daarbij geeft de Consumer Affairs Agency ook adviezen aan consumenten zoals oppassen met een aansteker in je zak en niet lopen op de roltrap.

Lees ook:Japanse kat na overlijden verheven tot godin
Lees ook:Campagne begonnen tegen ongewenste intimiteiten in metro van Tokio
Lees ook:Oudste vrouw ter wereld overleden in Japan
Lees ook:Nederlander De Wit gaat Japanse schaatsploeg leiden
Lees ook:10 Bizarre uitvindingen uit Japan (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.