Selfie stokken verbannen van Japanse stations

De selfie stokken die gebruikt worden om betere selfies te maken zijn voor velen een irritatie. Mensen zwaaien er maar mee in het rond en ze zijn een kenteken van de huidige samenleving waar sommige mensen een hekel aan hebben. In het westen van Japan zul die dingen echter niet meer op stations zien; ze zijn namelijk vanaf nu verboden!

Het staatsbedrijf Japane Railway West heeft dat namelijk onlangs besloten. Volgens JR West zorgen de stokken voor verschillende gevaren. Stations zijn namelijk niet gebouwd toen er van die stokken waren en houden hiermee dus geen rekening. Boven de hoofden van mensen, waar normaal niets komt, kunnen draden of andere apparatuur hangen die beschadigd kan raken door de stokken.

Daarbij letten mensen die zo’n selfie stok gebruiken ook minder op hun omgeving. Ze zwaaien er mee rond om de perfecte locatie te vinden en kunnen zo anderen raken. In het ergste geval zetten ze een stap teveel terwijl ze niet opletten en belandden ze ineens op de treinrails, met alle gevolgen van dien.

Dat het maken van selfies dodelijk kan zijn, bleek onlangs maar weer. Een Japanner viel namelijk bij de Tai Mahal van een trap af terwijl hij een selfie aan het maken was en dat was niet de eerste keer. Nu is het afwachten waar de selfie stok en misschien zelfs het gehele maken van een selfie nog meer verboden wordt in Japan..

Lees ook:Japanner overleden na maken selfie
Lees ook:Het anti rookbeleid van Japan, anders dan hier
Lees ook:Klimseizoen mount Fuji begonnen; gratis Wifi aanwezig
Lees ook:Japans apartste popster: Hatsune Miku
Lees ook:Hiroshima Mon Amour opnieuw te zien in bioscoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.