Japan doneert 723 miljoen euro voor vluchtelingen

Het asielbeleid in Japan mag dan extreem streng zijn, maar het land helpt wel op andere manieren. Premier Abe gaat namelijk aankondigen om omgerekend 723 miljoen euro te geven voor het vluchtelingenprobleem in het Midden-Oosten.

Dit gaat premier Abe tijdens een vergadering van de Verenigde Naties aanbieden om het leven voor de vluchtelingen beter te maken. Het geld kan bijvoorbeeld naar opvangkampen in landen als Libanon gaan.

Hoewel het natuurlijk veel geld is, lijkt het ook een beetje op afkopen zodat Japan zelf geen vluchtelingen hoeft aan te nemen. Vorig jaar kregen maar elf mensen in Japan asiel en het land wil de regels juist strenger maken in plaats van makkelijker. Europa kan dus financieel rekenen op hulp van Japan met de vele vluchtelingen die onze kant opkomen, maar zal zelf geen vluchtelingen toelaten.

Lees ook:Japan overweegt nog strenger asielbeleid
Lees ook:Sakura bloeit in Japan
Lees ook:Gokverslaafden kunnen gewaarschuwd worden met gezichtsherkenning
Lees ook:Premier Abe geeft geen excuses voor WO II in speech
Lees ook:Japanse vinding tovert tafel om tot netwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.