Recept: Varkensvlees in Shogayaki-marinade

In deze rubriek deel ik de lekkerste recepten uit Japan met jullie en de eerste is Shogayaki. Dit is één van de populairste gerechten in Japan en het goede nieuws is dat het ook makkelijk in je eigen keuken te maken is. De marinade bestaat uit gember, soya saus en een beetje mirin, wat Japanse zoete rijstwijn is. Hieronder leg ik precies uit hoe je dit gerecht maakt!

Een groot voordeel van dit gerecht is dat je niet speciaal naar een Aziatische supermarkt moet gaan om de verschillende ingredienten te kopen. Alles is eigenlijk wel in de lokale supermarkt te krijgen, al moet je een beetje geluk hebben met de mirin.

Een ander pluspunt is dat het koken zelf niet lang gaat duren. Het maken van de marinade kost maar enkele minuten en je hoeft het vlees ook niet lang te marineren om de smaak erin te krijgen. Verder neem je zo dun mogelijk varkensvlees waardoor de kooktijd minimaal is.

In dit recept ga ik alleen in op het varkensvlees, maar dat is natuurlijk een incomplete maaltijd. Het beste kun je er een portie rijst bijdoen en wat groentes. Ikzelf ga meestal voor een zakje roerbakgroenten, maar bijvoorbeeld Chinese kool werkt ook erg goed.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250g varkensvlees
  • 2 theelepels gember
  • 2 theelepels soja saus
  • 2 theelepels mirin

Instructies

Kerf de gember fijn en mix het in een kom samen met de soja saus en mirin. Je kunt er optioneel ook een beetje suiker bijdoen om het wat zoeter te maken of wat knoflook als je daar van houdt.

Marineer de varkenslapjes voor minimaal 5 minuten in het mengsel. Zorg dat je zo dun mogelijk vlees hebt, filet lapjes werken in mijn opzicht goed.

Zet een braadpan op het vuur met wat olie en bak dan het varkensvlees totdat het gaar is. Voor filet lapjes is dat maar één a twee minuten.

Serveer met rijst en wat roerbakgroenten of Chinese kool.

Eet smakelijk!

 

Lees ook:Recept: Biefstuk in Japanse marinade
Lees ook:Recept: Yakitori
Lees ook:Onbeperkte sushirestaurants vaak onhygiënisch
Lees ook:Recept: Omurice
Lees ook:7 Chinese oorlogsschepen gespot bij Japans eiland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.