Recept: Yakitori

Wat doen wij Nederlanders als we ‘s avonds trek hebben in een warme snack? Dan bestellen we een portie bitterballen of een warme kroket! Japanners kennen die dingen niet, zij hebben echter wel andere opties. De meest bekende is waarschijnlijk Yakitori, een gegrilde kipspies met echte Japanse smaken. Wil je zelf ook weten hoe je dit moet maken? Lees dan dit recept!

Als je de kroeg in Japan bezoekt is de kans zeer groot dat Yakitori op het menu staat. Ook kun je het al gebakken in supermarkten kopen of op straat, gewoon voor even tussendoor. Het is een simpele, warme kipspies die je makkelijk klaar kan maken tijdens een feestje. Ook op een barbeque misstaat de Yakitori niet, het is weer eens wat anders de bekende hamburgers en worsten.

De spiesen zijn niet moeilijk te maken, het meeste werk is nog de saus. Hiervoor heb je een aantal Japanse dingen nodig; sojasaus, , mirin en sake. Daarna is echter simpelweg even de kipspiesen na het bakken in de saus roeren voldoende.

Yakitori wordt in Japan dus vaak tussendoor gegeten, maar je kunt het natuurlijk gewoon als avondeten opdienen. Dan kun je er bijvoorbeeld rijst bij koken, samen met een simpele salade. Zelf vind ik Turks brood of frietjes in plaats van rijst er ook lekker bij.

Ingrediënten voor 2 personen (8 spiesen):

  • 120 ml sojasaus
  • 50 g suiker
  • 60 ml Sake
  • 60 ml Mirin
  • 450 g kippendijen
  • 6 spiesen

Instructies

Meng de sojasaus, suiker, Sake, Mirin en knoflook met elkaar. Kook de saus voor ongeveer 10 minuten, totdat die wat dikker is geworden.

Snij de kippendijen in stukjes en prik ze één voor één aan de spiesen.

Gril de spiesen voor 5 minuten in de pan of op de barbeque, draai ze om en gril ze nogmaals 5 minuten.

Doop de spiesen in de saus en serveer meteen aan jezelf en de rest van je tafelgenoten. Zo makkelijk is het!

 

 

Lees ook:Recept: Varkensvlees in Shogayaki-marinade
Lees ook:Recept: Omurice
Lees ook:Recept: Biefstuk in Japanse marinade
Lees ook:Japan wil naam sake vastleggen
Lees ook:Win een fles Yuzu-sake van Sakelicious!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.