Recept: Biefstuk in Japanse marinade

Natuurlijk zullen vleespuristen zeggen dat de enige manier om een biefstuk echt goed te bakken met zo weinig mogelijk franje is. Een klein beetje zout en peper om de smaak te versterken, maar geen verdere afleidingen. En dat is echt lekker! Toch is deze Japanse marinade ook wel eens goed om te proberen, zeker voor de variatie. Heerlijke Japanse smaken met een goed stuk vlees, dat is ook prima!

Voor deze maaltijd hoef je niet veel moeite te doen. Iedereen weet dat een biefstukje bakken niet veel tijd of talent kost, je moet enkel goed de tijd in de gaten houden om de biefstuk klaar te maken die jij en je gasten willen. Bij dit recept hoef je dan enkel nog de saus erbij te maken en dat is zo gedaan. Je hebt typische Japanse ingrediënten nodig om Teriyakisaus te maken zoals soja en mirin. Als je deze echter hebt gemengd hoef je enkel de biefstukjes in te wrijven en ze enkele uren te laten marineren.

Na het marineren bak je biefstuk op jouw manier en kun je het vlees met Japanse smaak serveren. Als bijgerechten is het logisch om rijst en Aziatische groentes te doen. Je kunt zelfs deel van de marinade nog gebruiken om ook de bijgerechten wat van die smaak te geven. Ik koos deze keer echter voor aardappeltjes en een salade en liet enkel het biefstuk het Japanse hoogtepunt zijn.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 biefstukken
  • 2 lepels sojasaus
  • 2 lepels water
  • halve lepel suiker
  • 1 lepel mirin
  • 1 theelepel olie
  • snuifje uienpoeder
  • snuifje knoflookpoeder
  • mogelijk: wat gember
  • mogelijk: lepel honing

Instructies

Meng alle ingrediënten voor de saus bij elkaar in een kom. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor het maken van Teriyaki, maar dat ligt echt aan je eigen smaak. Proef uiteindelijk het resultaat en smeer de biefstukken goed in.

Laat daarna de biefstukken enkele uren marineren en bak ze uiteindelijk in een grillpan enkele minuten. Vergeet je bijgerechten niet. Eet smakelijk!

Lees ook:Recept: Omurice
Lees ook:Recept: Varkensvlees in Shogayaki-marinade
Lees ook:Onbeperkte sushirestaurants vaak onhygiënisch
Lees ook:Zaterdag 3 oktober Japanse markt TomoFair
Lees ook:Recept: Yakitori

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.