Nieuw museum in Japan toont toiletten

Één van de kenmerken van Japan zijn de luxe en moderne toiletten die daar zijn te gebruiken. Velen hebben op zijn minst verwarming en een straal water die naar boven schiet, maar er zijn bijvoorbeeld ook toiletbrillen met muziek ingebouwd. Vanaf volgende week opent TOTO, een belangrijke speler in de toilettenmarkt, een nieuw museum waar je allemaal wc’s kunt zien.

Natuurlijk zijn er een hoop moderne en aparte toiletten te zien, maar daar blijft het niet bij. Het bedrijf toont namelijk ook de eerste wc die water kan doorspoelen en gemaakt is in 1914. Ook worden gehele speciale wc-ruimtes nagebouwd, zoals die gebruikt werd in een luxe hotel tijdens de Olympische Spelen van 1964.

Het museum is in Kitakyushu te bezoeken. Deze stad ligt in het noordoosten van het gebied Kyushu, het westelijke gedeelte van Japan. Fijn is dat het museum gratis te bezichtigen is, een goedkoop uitje in Japan dus.

Lees ook:Japanse markt op 24 mei in Leiden
Lees ook:Nieuw hotel in Tokio laat je tussen boeken slapen
Lees ook:Pret op een Japans toilet
Lees ook:Hotel in Japan heeft bijna alleen maar robots in dienst
Lees ook:Oosterse dagen in Museum Klok & Peel 22 en 23 augustus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.