Sakura bloeit in Japan

De mooiste periode om in Japan te zijn is duidelijk tijdens het bloeien van de Sakura. Deze kersenbloesem is voor maar twee weken te zien in het land en creëert prachtige plaatjes. In de grote steden zoals Tokio, Kyoto en Osaka is het Sakura-seizoen de afgelopen dagen eindelijk begonnen en dat is genieten!

Vorig jaar had ik de mazzel om zelf deze bloeiperiode mee te maken. Het is altijd een beetje gokken wanneer de Sakura in bloei staat, dat hangt namelijk voor een deel van het weer af. De voorspellingen zijn meestal rond eind maart en vorig en dit jaar zijn die goed uitgekomen. Volgende week bereikt de Sakura het hoogtepunt, dus een last minute vliegticket naar Japan kan het overwegen waard zijn.

Het is namelijk niet alleen maar de schoonheid van de Sakura die het zulke mooie weken maakt. De Japanners omarmen deze weken namelijk echt en nemen vrij van werk, gaan met zijn allen gezellig picknicken in de parken en zijn simpelweg vrolijker dan normaal. Tussen de Japanners in zitten tijdens deze periode is echt heerlijk.

En toch gaat het vooral om de bloesem zelf en daarom deel ik met liefde een aantal van mijn foto’s van vorig jaar met jullie!

Lees ook:De beste plekken voor Sakura kijken in Japan
Lees ook:Makkelijk met de trein in Japan: Japanese Rail Pass
Lees ook:De seizoenen in Japan: Lente
Lees ook:Japan doneert 723 miljoen euro voor vluchtelingen
Lees ook:Al 16 doden door hittegolf Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.