Meeste toeristen naar Japan komen uit Azië

Onlangs bleek dat het aantal toeristen die naar Japan gingen nog nooit zo hoog is geweest als nu. Dan is het toch wel interessant om te weten waar die allemaal ineens vandaan komen. Wat blijkt? De meeste komen uit de nabijgelegen landen, uit het continent Azië dus.

In 2012 kwamen er meer dan acht miljoen mensen vanuit Azië naar Japan toe. Dat is meer dan zeventig procent van alle toeristen dat jaar en dus met gemak de belangrijkste groep buitenlanders voor Japan.

Je zou misschien verwachten dat de Chinezen hier het meeste aan hebben bijgedragen door het hoge bevolkingsaantal, maar niets is minder waar. De slechte relatie tussen de twee landen zorgt er waarschijnlijk voor dat er niet veel toeristen naar Japan gaan. Het zijn vooral de Koreanen die dat wel doen, maar ook de Taiwanezen komen erg graag.

Als je naar het aantal Europeanen kijkt is dat aantal erg laag. Nog niet eens één miljoen toeristen komen uit Europa, de afstand blijft een groot probleem. Ook zijn er ongeveer een miljoen Amerikanen naar Japan gegaan en wordt de rest opgemaakt uit vooral Oceanië en een verdwaalde Afrikaan.

Bron: tourism.jp

 

Lees ook:Premier Abe wil meer toeristen naar Japan
Lees ook:Plannen voor groei toerisme in Japan in de maak
Lees ook:Misdaden van toeristen in Japan nemen toe
Lees ook:Kan AirBnB slagen in Japan?
Lees ook:Japan 2e op lijst aantal miljonairs ($)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.