Makkelijk met de trein in Japan: Japanese Rail Pass

Vorige week schreef ik over hoe je het goedkoopst door Japan kan reizen, met de Seishun 18. Met deze speciale kaart kun je vijf keer een dag lang reizen, maar heeft ook nadelen. Een andere mooie optie is daarom de Japanese Rail Pass, die reizen in Japan lekker makkelijk maakt.

Het handigste aan de pas is namelijk dat je voor een bepaalde periode onbeperkt mag reizen. Daardoor hoef je niet je vakantie in Japan al helemaal vast te leggen. Je kunt zo vaak als je wil de trein pakken.

Vooral voor mensen die veel gaan reizen is de pas daarom het beste. Hoewel normale kaartjes best duur zijn in Japan, kost de pas ook niet weinig. Als je een week lang onbeperkt wil reizen kost de pas 217 euro, voor twee weken 346 en voor drie weken 442. Je moet dus wel een paar reizen maken om de kosten eruit te halen.

Het mooie aan de pas is dat je met heel veel treinen mag reizen, inclusief de snelle Shinkansen en de monorail in Tokyo. Waar je wel op moet letten is dat de pas niet in Japan te koop is. De pas is namelijk alleen voor toeristen te gebruiken en moet voor je vakantie aangeschaft worden, bijvoorbeeld via het internet.

Hoewel de Japanese Rail Pass dus niet goedkoop is, is die de beste keuze als je veel gaat reizen in Japan en als je lekker vrij wil zijn in de keuzes die je gaat maken. Ook is de pas het hele jaar te gebruiken, wat van de Seishun 18 niet gezegd kan worden. Zelf ga ik liever voor de laatste, maar misschien dat de Japanese Rail Pass wel écht iets voor jou is.

Lees ook:Goedkoop met de trein in Japan: Seishun 18
Lees ook:Vier tips om vakantie naar Japan goedkoper te maken
Lees ook:Het themablog over Japan is terug!
Lees ook:De seizoenen in Japan: Lente
Lees ook:Japanse tuin in Clingendael weer open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.