De seizoenen in Japan: Zomer

In de nieuwe poll is het de vraag van welk van de vier seizoenen jullie het liefst op vakantie naar Japan zouden gaan. Voordat je deze beslissing kunt maken moet je natuurlijk wel weten hoe de seizoenen eruitzien in het verre Japan. Vorige week besprak ik de lente en daarom volgt nu een overzicht van de zomer!

Ten eerste moet er opgemerkt worden dat de seizoenen in Japan gelijk lopen met die van Nederland. Je zult dus niet ineens in de winter terechtkomen, zoals wel zou gebeuren als je naar bijvoorbeeld naar Australië gaat.

Het weer

In de zomer, van juni tot en met augustus, is het dan ook echt zomer in Japan. Dit levert een heel groot voordeel op; het is lekker warm in Japan! Gemiddeld is het zo’n 20 tot en met 25 graden in Tokio, maar in juli en augustus ligt de maximale temperatuur wel zelfs boven de 30 graden.

Het is dus lekker weer al moet je beseffen dat 30 graden op het strand lekker is, maar in een drukke stad je de hitte soms eerder vervloekt dan ervan geniet.

Een verschil met Nederland en Japan is dat het in zomer van Japan toch nog best wat regent. Met 200 milimeter per maand regent het zelfs nog meer dan in de lente, al zul je de regen nu eerder als verkoelend zien dan als echt een irritatie.

Activiteiten

In de zomer is er verder genoeg te doen in Japan. Je kunt bijvoorbeeld gaan genieten van de vele vuurwerkshows die plaatsvinden in de avonden, echt een aanrader! Voor de wat meer avontuurlijke reizigers is het interessant om te weten dat de beroemde mount Fuji beklimt mag worden van 1 juli tot het eind van augustus.

Verder zijn er net als in Nederland genoeg festivals te vinden waar je enkele dagen heen kunt gaan en is een bezoekje aan het strand natuurlijk nog steeds mogelijk. Ook zijn de heetwaterbronnen heerlijk om in de zomer te bezoeken.

Hou er wel rekening mee dat de schoolvakanties van half juli tot en met eind augustus zijn. Het is dan zeker wat drukker, aangezien ook de Japanners op vakantie willen.

In de zomer gaan?

Al met al is de zomer een mooi seizoen om Japan te bezoeken. Dit komt vooral doordat het simpelweg lekker weer is! Voor sommigen kan 30 graden echter misschien wat teveel van het goede zijn, ga dan in de lente. Je bent namelijk niet op het strand maar in drukke steden. Toch is er genoeg te doen in de zomer met onder andere de vuurwerkshows.

Zou jij het liefst in de zomer naar Japan gaan, of kies je toch voor de lente?

Foto: moogs via flickr

 

Lees ook:De seizoenen in Japan: Lente
Lees ook:De seizoenen in Japan: Herfst
Lees ook:De seizoenen in Japan: Winter
Lees ook:Uitslag poll #2: Welk seizoen van Japan is het beste
Lees ook:Tokio heeft eerste zwemstrand in vijftig jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.