Campagne begonnen tegen ongewenste intimiteiten in metro van Tokio

Als je wel eens in een metro van Tokio hebt gereden dan weet je dat die dingen heel erg druk kunnen zijn en je vlak naast de andere reizigers staat. Vrouwen krijgen daardoor echter wel eens te maken met ongewenste intimiteiten, zoals een kneep in de kont. De Japanners beginnen daarom nu een campagne hiertegen, maar of ze goede manier gebruiken?

Er worden jaarlijks 1300 gevallen gerapporteerd van ongewenst gedrag n in de regio van Tokio, maar dat aantal ligt waarschijnlijk veel hoger omdat het lang niet altijd wordt gemeld.

En dus worden er pamfletten uitgedeeld aan vrouwen waarin staat hoe je dit kan voorkomen. Bijvoorbeeld een minder drukke wagon kiezen, bij rustige plekken instappen, naast andere vrouwen gaan staan en goed opletten.
Is het echter niet te gek voor woorden dat vrouwen worden aangesproken hoe ze dit kunnen voorkomen? Zou het echte probleem niet moeten worden aangepakt en campagne moeten worden gevoerd bij de mannen? Een pamflet uitdelen aan mannen waarin staat hoe vrouwen hierover denken, een waarschuwing met de hoogte van de boetes en een oproep als ze iemand anders dit zien doen dit melden klinkt veel logischer. Niet de slachtoffers maar de daders aanspreken, toch?

Lees ook:Trouwen in Japan heeft rare restricties
Lees ook:Vliegtuigspotten nieuwste trend onder Japanse vrouwen
Lees ook:Campagne in Japan om niet te lopen op roltrap
Lees ook:Japan gebruikt Attack on Titan voor anti-drugs campagne
Lees ook:Oranjevrouwen in achtste finale WK tegen Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.