Plannen voor groei toerisme in Japan in de maak

Japan richt zich steeds meer op de toeristenindustrie om de economie van Japan te laten groeien. Premier Abe sprak onlangs uit dat hij maar al te graag een stijging in het aantal toeristen ziet, maar het is ook de bedoeling dat wij als toeristen meer gaan uitgeven in Japan. Het land komt daarom met enkele punten om ons geld te laten rollen.

Dit allemaal moet ervoor zorgen dat er in 2020 meer dan twintig miljoen toeristen naar Japan komen, een stijging van meer dan een derde dan in vergelijking met het aantal toeristen die nu komen. Ook zouden ze gezamenlijk 4 triljoen yen moeten uitgeven, twee keer zoveel als nu.

Een belangrijk speerpunt is het interessanter maken van de gebieden buiten de grote trekpleisters. De meeste toeristen gaan nu naar Tokio en Kyoto, maar Japan zou graag zien dat wij bijvoorbeeld ook naar Kyushu, het grote eiland in het westen van Japan, gaan. Daarom gaan ze regionale producten veel meer promoten, zodat de mensen ze herkennen en een band krijgen met de regio. Ook moeten er veel meer belastingvrije winkels komen buiten de grote steden, zodat toeristen die producten ook echt kopen. Daarbij worden er mogelijkheden gecreëerd om meer traditionele excursies te ondernemen.

Een ander probleem is dat de meeste toeristen in de lente naar Japan komen. Ook de zomer en de herfst zijn wel populair, maar in de winter komt er niemand. Daarom richt Japan zich op het verbeteren van de sneeuw resorts zodat toeristen komen skiën in Japan. Er wordt ook gezocht naar goede instructeurs uit het buitenland en de regels voor daar werken worden waarschijnlijk makkelijker.

Het land moet er dan wel voor zorgen dat ze klaar zijn voor de groei in toerisme. Zeker het aantal slaapplaatsen zou omhoog moeten, want die zijn soms nu al schaars. Als toeristen niet makkelijk een hotel kunnen vinden is dat schadelijk voor de industrie en dus moet er bijgebouwd worden.

 

Lees ook:Premier Abe wil meer toeristen naar Japan
Lees ook:Meeste toeristen naar Japan komen uit Azië
Lees ook:Misdaden van toeristen in Japan nemen toe
Lees ook:Japan geeft meer aandacht voor zeven toeristische routes
Lees ook:Japan wil naam sake vastleggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.