De seizoenen in Japan: Herfst

Wanneer is de beste tijd om op vakantie naar Japan te gaan? Dat is een belangrijke vraag die je in het begin bezighoudt als je hebt besloten om het verre Japan te bezoeken. Daarom bespreek ik in vier artikelen de verschillende seizoenen, eerder zijn de lente en de zomer al geweest en dus is nu de herfst aan de beurt!

Het weer

Aangezien Japan ongeveer hetzelfde klimaat heeft als Nederland kun je vast zelf wel ongeveer inschatten wat er tijdens de herfst in Japan in overvloed te vinden is. Inderdaad, zeker het begin van de herfst in september valt de meeste regen van het hele jaar. Langzaam aan trekt het wat bij en in november is het zelfs een stuk droger dan in de lente en zomer!

Aan de andere kant is het in september nog lekker warm, het wordt nog niet minder dan 20 graden en kan oplopen tot naar bijna 30 graden. De temperatuur begint echter snel te kelderen en in november is het nog niet eens 15 graden gemiddeld. Wanneer je het liefst in de herfst naar Japan gaat hangt dus af of je het liever droog of warm hebt. Warm is het zeker nog in het begin van de herfst, maar regen is een stuk zeldzamer aan het einde.

Natuurschoon

Als je begin april Japan bezoekt dan zit je helemaal goed qua natuur met de prachtige kersenbloesem die dan in bloei staat. Toch zouden deze bomen kunnen gaan vervelen, zeker als je niet zo van roze houdt. Dat is namelijk de kleur die je overal ziet. In de herfst is dat heel anders, de bladen van de bomen verkleuren in allemaal verschillende kleuren zoals geel en rood. Zoals de bossen bij ons er ook gaan uitzien, maar dan met bijvoorbeeld de indrukwekkende tempels van Kyoto op de achtergrond. Geen slecht beeld volgens mij.

Ook de Japanners houden erg van deze kleuren en dit seizoen en gaan er dus op uit om de beste plekken te zoeken om het natuurschoon te bewonderen. Toeristen zijn echter wat minder bekend met dit seizoen en gaan vooral in de lente, tijdens de kersenbloesem, of in de zomer als ze nu eenmaal de kinderen vrij zijn van school. De herfst is dus wat rustiger en daardoor kunnen de accommodaties ook wat goedkoper zijn.

Conclusie

De herfst is hét seizoen bij uitstek om de drukke steden te verlaten en te gaan genieten van alle natuur die Japan te bieden heeft. De bladeren van de bomen hebben een wirwar van herfstkleuren en de temperatuur is aangenaam, hoewel het wel soms veel kan regenen. Er worden in dit seizoen veel sportieve festiviteiten georganiseerd, dus ook de Japanners gaan naar buiten en zijn vooral opgelucht dat de drukkende zomer voorbij is. Onderschat de herfst dus niet bij het kiezen wanneer je naar Japan gaat!

Foto: Humbletree via flickr

 

Lees ook:Uitslag poll #2: Welk seizoen van Japan is het beste
Lees ook:De seizoenen in Japan: Winter
Lees ook:De seizoenen in Japan: Lente
Lees ook:De seizoenen in Japan: Zomer
Lees ook:Herfst! Mooie tijd om Japan te bezoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.