Japanse kat na overlijden verheven tot godin

De beroemdste poes in Japan is onlangs op zestienjarige leeftijd overleden en haar begrafenis werd door duizenden mensen bezocht. Dat was echter nog niet genoeg, want het populaire dier werd benoemd tot een godin van de belangrijkste religie in Japan, het shintoïsme. Maar wat was er nu speciaal aan deze kat?

In 2007 koos de zwerfkat Tama het onbemande treinstation Kishi uit tot haar nieuwe verblijfplaats. De leiding van de spoorlijn haakte daar vervolgens slim op in door de kat een pet op te zetten en de begroeter van vele reizigers te maken. Veel Japanners kwamen in de jaren erna speciaal de poes bekijken.

Het legde de spoorlijn geen windeieren, want in 2007 maakte het bedrijf nog verlies maar nu lukt het om winst te maken. De gehele leiding was daarom ook op de begrafenis van de kat aanwezig, die aan een hartstilstand is overleden.

De begrafenis werd een grootse aangelegenheid met duizenden bezoekers die cadeaus of bloemen kwamen brengen. Ook werd de kat dus een godin, het Shintoïsme heeft vele goden waaronder ook aantal dieren. Volgende maand wordt de poes op een speciale plek begraven en haar functie als leidinggevende van het station wordt door een andere kat overgenomen.

Zo zie je maar dat iedereen, zelfs een dier, in theorie een god kan worden. Je hoeft alleen maar op de juiste tijd op de goede plek aanwezig te zijn!

Foto: Meredith P. via flickr

Lees ook:Japans apartste popster: Hatsune Miku
Lees ook:Asiel in Japan heeft hartverscheurende advertenties
Lees ook:Tsunami ‘wonderboom’ neergehaald
Lees ook:Japan overweegt toiletten in liften
Lees ook:Tientallen nog vermist na overstromingen Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.