Japan wil robots voor Olympische Spelen 2020

De Japanners hebben gastvrijheid altijd hoog in het vaandel staan en het is dan ook niet gek dat zij voor de Olympische Spelen dit zo goed mogelijk op rolletjes willen laten lopen. Hiervoor kijken ze echter naar een opvallende sector: de robots.

Universiteiten en bedrijven in Japan zijn namelijk hard aan het werk om diverse robots te ontwikkelen voor de Olympische Spelen. Die moeten de vele bezoekers gaan verwelkomen, de weg wijzen en laten zien hoe ver Japan wel niet is met robots.

Een van de prototypes is ongeveer een meter groot en vraagt de aandacht van de bezoeker om vervolgens een foto te maken en meteen uit te printen. Een ander prototype is juist erg klein en aan hen kan allemaal verschillende informatie gevraagd worden, zoals het vinden van de weg.

De ontwikkelaars denken dat de robots vooral handig zullen zijn vroeg in de ochtend en laat in de nacht, als het lastig is om werknemers van vlees en bloed te vinden die op deze zware tijden willen werken. Een interessante oplossing voor deze ‘ondankbare’ baantjes, toch?

Bron: The Yumiuri Shimbun

Lees ook:Gedoe om budget Olympisch Stadion in Tokio
Lees ook:Acht sporten op shortlist voor Olympische Spelen 2020 in Tokio
Lees ook:Tokio kampt met arbeiderstekort voor projecten Olympische Spelen 2020
Lees ook:Te zien op tv: De robot als mens
Lees ook:Japan begint binnenkort met testen zelfrijdende taxi’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.