Hotel in Japan heeft bijna alleen maar robots in dienst

In Japan loopt de robotindustrie nog steeds ver voor op de rest van de wereld. De inwoners proberen steeds nieuwe manieren te vinden om de robots te gebruiken, zoals bijvoorbeeld in winkels waar ze eenvoudige vragen beantwoorden. Een hotel in Japan gebruikt nu echter bijna alleen maar robots, van het inchecken tot en met het brengen van snacks.

De grootste attractie van het Henn Na hotel zijn de twee robots bij het inchecken. Als je Japans spreekt doe je dat bij een robot die lijkt op een knappe jonge vrouw. Toeristen gaan echter naar een mechanische dinosaurus toe die Engels spreekt. Je typt je gegevens in op een touchpad bij de receptie en maakt een scan waarmee je enkel via gezichtstechnologie je kamer in kan.

Hier eindigt het echter niet bij, want een andere simpele robot neemt je koffers mee naar boven en er zijn drones die snacks kunnen bezorgen. Verder is er een conciërge die informatie geeft en in je kamer kun je simpelweg vragen of het licht uit mag. Dit alles moet ervoor zorgen dat de kosten laag blijven door het laag aantal echt personeel nodig is.

Helemaal zonder mensen kan het hotel nog niet werken. Er hangen namelijk wel camera’s voor de veiligheid van de gasten, maar bewakers van vlees en bloed bekijken die beelden. Ook kunnen de robots nog geen bedden opmaken of de wc schrobben. De eigenaar wil dit allemaal wel en is hard bezig om meerdere talen toe te voegen en een show met drones te maken.

Aan de ene kant klinkt het allemaal een beetje onhandig, maar het heeft ook wel wat. Zou jij dit hotel bezoeken als in de buurt zou zijn?

Lees ook:Robot groet klanten in Japan
Lees ook:Nieuw hotel in Tokio laat je tussen boeken slapen
Lees ook:Kan een robot examen universiteit Tokio halen?
Lees ook:Plannen voor strengere regels drones in Japan
Lees ook:Japan wil robots voor Olympische Spelen 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.