Pikante mascotte voor Japans wielrennen

Magical girl mascotte Japans wielrennen

Mascotte voor ... wielrennen? | Beeld: PistStar

In Japan wordt bijna alles vertegenwoordigd door een mascotte: steden, festivals, stations, sporten, noem het maar op. Meestal in manga/animestijl. Zo ook -sinds kort – het Japanse wielrennen. Maar bij het zien van deze pikante verschijning gingen zelfs de Japanse wenkbrauwen omhoog!

Eh… wielrennen?

Of je nu liefhebber van wielrennen bent of niet, de sport moet bij de meeste mensen toch beelden oproepen van pezige mannen en vrouwen die met verbeten gezichten – bezweet, bevuild en bebloed – door weer en wind, klimmend en dalend door indrukwekkende landschappen fietsen.

Maar dat beeld had ‘Nagoya Bicycle Racing’ niet voor ogen toen ze deze nieuwe mascotte bedachten. Ik weet niet precies wat er tijdens de brainstorm-sessie is gebeurd, maar de gele post-it met ‘wielrennen’ moet van het bord gevallen zijn. Bleef over ‘opvallen’, ‘aandacht trekken’, ‘oppompen’ en ‘doelgroep: man’ – of zoiets.

‘Magical girl’ Pist, eh… wielrennen?

Het resultaat is een anime-mascotte met 2 opvallende, opgepompte elementen die voornamelijk de aandacht trekken van mannen. (Hoewel, deze ontgaan niemand…). Toen later de post-it met ‘wielrennen’ werd teruggevonden is er op de website Pist Star wanhopig geprobeerd er nog maar iets van te maken:

“Pist werd fan van wielrennen toen ze gegrepen werd door de mannelijkheid van professionele wielrenners. Hoewel haar magische krachten niemand echt helpen, doet zij erg haar best het wielrennen te verlevendigen.”

Zo ‘verlevendigt’ Pist het Japanse wielrennen (Bron: YouTube):

Bron: RocketNews24

Lees ook:Eenzaam? Neem een knuffelkussen!
Lees ook:Japanse journaliste gedood in Syrië
Lees ook:Nieuw: 3D knuffelkussen!
Lees ook:Japanse studente wint VN ‘Art for Peace’ wedstrijd
Lees ook:Mysterieuze zangeres “GILLE” uit Japan verovert de wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.