Anime gezien: Haikyuu

In deze rubriek neem ik anime, de Japanse tekenseries, onder de loep. Waar gaat de anime over? Welke series moet je echt een keer kijken? Is die nieuwe anime je tijd waard? Allemaal vragen die hier besproken worden en vandaag bekijk ik Haikyuu, een anime over volleybal…

Een anime over volleybal, is dat niet saai? Dat is wat ik in ieder geval dacht toen ik een nieuwe sportanime wilde zien. Toch gaf ik het een kans en was aangenaam verrast. Het gedeelte over volleybal is namelijk goed gedaan, de serie gaat goed in op de tactieken en verschillende type spelers zonder te professioneel te worden.

Haikyuu gaat over het volleybalteam van de school Karasuno. Shoyo Hinata ziet als kind een belangrijke wedstrijd op tv en wordt meteen verliefd op de sport. Hij gaat zelf volleyballen, maar zijn lagere school heeft geen team en dus traint hij in zijn eentje voor jaren. Als hij eindelijk wat vrienden overhaalt om met hem te spelen wordt Hinata keihard afgemaakt en zweert hij wraak tegen de jongen Tobio Kageyama. Als Hinata dan echter naar de middelbare school gaat, is zijn gehate tegenstander ook lid van dat team en moeten ze samenwerken om hun dromen uit te laten komen.

De dynamiek tussen Hinata en Kageyama is een belangrijk onderdeel van de serie. Hinata is namelijk klein, maar kan heel goed springen en smashen terwijl Kageyama de beste voorzetter in tijden is. Van samenwerken hebben ze echter nog niet gehoord en dus moeten ze dat leren om ver te kunnen komen in de toernooien. De andere spelers, zoals de oudere ace van het team en de ultieme rebounder krijgen echter ook genoeg minuten om uitgediept te worden.

haikyuu

De serie verdeelt afleveringen met en zonder volleybal in het begin heel goed. De spelers gaan namelijk wel eens trainen, of op zoek naar een coach. Ook duren de wedstrijden nog niet heel lang, al is het tweede gedeelte van het seizoen wel heel erg gericht op de wedstrijden. De actie zelf is best cool, de volleyballers hebben geen superkrachten maar moeten het doen met normale acties, al kunnen ze die wel tot in perfectie uitvoeren. Ook de stijl is aangenaam om naar te kijken en de broodnodige humor is meer dan welkom.

Aanrader?

Haikyuu is zonder twijfel je tijd waard om te kijken. Het lukt de serie om volleybal op een aangename manier uiteen te zetten en de wedstrijden echt spannend te maken. Het is echter de dynamiek tussen de hoofdrolspelers die de serie echt goed maakt, samen met de humor en vele andere karakters. Het is ook wel lekker dat er geen monsterlijke krachten zijn, maar dat het allemaal op een menselijke manier gebeurt, inclusief vele fouten dus.

De anime begon vorig jaar april met zijn afleveringen en het eerste seizoen van 25 afleveringen was in het najaar klaar. Gelukkig komt er binnenkort nog een OVA en een film en verschijnt in het najaar het tweede seizoen van Haikyuu!

Tekening: Blackstar1925

Lees ook:Anime gezien: Kuroko No Basket
Lees ook:Anime gezien: Sword Art Online (Seizoen 1)
Lees ook:Nieuwe anime van Dragon Ball in juli
Lees ook:Dragon Ball Z komt terug!
Lees ook:Volleybal uit Japan spoelt aan in Amerika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.