Oranjevrouwen in achtste finale WK tegen Japan

Onze voetbalsters moesten enkele dagen wachten of de derde plek in de poule wel voldoende zou zijn om naar de volgende ronde te gaan en wie dan de tegenstander zou worden. Nu de laatste poulewedstrijden zijn gespeeld is dat bekend: Nederland speelt in de nacht van dinsdag op woensdag om vier uur tegen Japan!

En dat kan nog een hele moeilijke wedstrijd worden voor de Nederlandse vrouwen. Japan is namelijk de regerend Wereldkampioen. Daarbij zijn ook nu hun resultaten weer goed met de eerste plek in hun poule door alle wedstrijden te winnen. Zwitserland en Equador werden met 1-0 verslagen en Kameroen moest met 2-1 buigen voor Japan.

Toch liggen er ook wel kansen voor Nederland, omdat Japan tot nu toe moeite heeft om veel kansen te creëren, laat staan die kansen tot een doelpunt te promoveren. Met een goede vorm van de dag kan Nederland daarom zomaar eens voor een verassing gaan zorgen.

Ook lekker is dat de vrouwen pas dinsdagnacht in actie komen en dus nog genoeg tijd hebben om zich voor te bereiden. Dat is maar goed ook, want ze moeten helemaal naar Vancouver toe. Dat is aan de andere kant van Canada en dus wacht onze dames nog een lange vliegreis.

Foto: Joel Solomon via flickr

Lees ook:Japanse vrouwen naar finale WK voetbal
Lees ook:Campagne begonnen tegen ongewenste intimiteiten in metro van Tokio
Lees ook:Vrouwen redden Olympische Spelen voor Japan
Lees ook:Gedroogde visjes voor de lekkere (?) trek
Lees ook:Origami is meer dan alleen papiertjes vouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.