Japanse vrouwen naar finale WK voetbal

Het Japanse vrouwenteam heeft opnieuw met de hakken over de sloot gewonnen, ditmaal een 2-1 overwinning tegen Engeland, en staat opnieuw in de finale van het WK voor vrouwenvoetbal. Daar is net als vier jaar geleden de Verenigde Staten de tegenstander.

Het duurde echter heel lang voordat duidelijk werd welke van de twee teams naar de finale zouden gaan. Pas in de blessuretijd kwam Japan met 2-1 op voorsprong, door een eigen doelpunt van verdedigster Laura Bennett. Ze probeerde de bal weg te schieten met een sliding, maar schoot hem via de lat in haar eigen doel en daarmee de Japanse vrouwen in extase brengend.

In de rest van de wedstrijd waren het twee discutabele penalty’s die de 1-1 op het scorebord brachten. in de 33e minuut ging Saori Ariyoshi naar de grond en kreeg een penalty die benut werd door Japan, maar het bleek dat de overtreding buiten het penaltygebied gebeurde. Ook de Engelsen kregen in de 40e minuut wel een erg gemakkelijke penalty.

Engeland was gedurende de wedstrijd het betere team met de betere kansen. De Engelse vrouwen schoten de bal een aantal keer tegen de paal en lat aan en verprutsten ook enkele andere kansen. Daardoor was het eigen doelpunt genoeg voor Japan om in de finale te komen.

Het wordt nog een hele kluif voor Japan om de WK-titel te prolongeren op zondag in Vancouver. De Japanse vrouwen wonnen hun wedstrijden namelijk bijna allemaal maar met één doelpunt verschil. Tijdens de poulefase twee keer, maar ook Nederland in de achtste finale met 2-1 en Australië in de kwart finale met 1-0 moesten er met een minimaal verschil aan geloven. De laatste tegenstander is de Verenigde Staten, zondag weten we of die vrouwen ook net verslagen kunnen worden.

Lees ook:Japanse vrouwen verliezen kansloos WK-finale
Lees ook:Oranjevrouwen in achtste finale WK tegen Japan
Lees ook:Vrouwen redden Olympische Spelen voor Japan
Lees ook:Japanse studente wint VN ‘Art for Peace’ wedstrijd
Lees ook:Harmonieus diner voor leiders Abe en Obama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.