Netflix komt naar Japan

Bij ons in Nederland kunnen we al bijna twee jaar films en series op de online streamingdienst Netflix kijken. Lang niet elk land heeft echter deze mogelijkheid en Japan is er daar één van. Daar komt nu echter verandering, want vanaf 2 september komt Netflix ook naar het verre oosten.

Netflix is van plan om een regionaal kantoor in Tokio te openen om deze nieuwe markt zo goed mogelijk te proberen te veroveren. Vanaf september zijn er een verzameling aan Japanse series en films te zien op de streamingdienst. Er zijn echter ook enkele van de meer bekende westerse series van Netflix zoals Daredevil te kijken.

Het bedrijf bestaat al sinds 1997 en in eerste instantie stuurde Netflix DVD’s naar klanten op voor een onbeperkte tijd. Als je die terugstuurde kreeg je de volgende. In de 21e eeuw begon het bedrijf echter series en films te streamen, eerst alleen in de Verenigde Staten. Vanaf 2010 kwam daar Canada bij en nu is Netflix al beschikbaar in vijftig landen. Ze willen echter nog veel verder groeien en dus komt Netflix nu ook naar Japan. Veel streamplezier!

Lees ook:Onderzoek naar werk Rembrandt op Japans papier
Lees ook:Nieuwe anime van Dragon Ball in juli
Lees ook:PlayStation 4 in Japan nog maar 269 euro
Lees ook:Beroemde Japanse regisseur dood door ongeluk
Lees ook:Japan censureert videogame Until Dawn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.