Nieuw hotel in Tokio laat je tussen boeken slapen

In Japan proberen ze steeds nieuwe manieren te vinden om toeristen te lokken naar hun hotel. Onlangs werd er een hotel geopend waar bijna alleen maar robots werken en nu komt er in september een hotel in Tokio waar je in boekenkasten kan slapen.

Het hotel heet simpelweg Book and Bed en biedt exact wat er in de naam zit. In grote kamers staan boekenkasten vol met boeken, maar tussen de boeken is ruimte gemaakt om in te kruipen en in te slapen.

Je moet privacy voor dit hotel dus niet essentieel vinden, want er zijn ook andere mensen die in de boekenkasten kruipen om na het lezen te dutten. Wel zijn er ook douches te vinden, een plek om om te kleden en ruimte om je koffer op te slaan.

Het hotel lijkt een combinatie van het idee dat de ogen van mensen dicht kunnen vallen na het lang lezen van een boek en de al bekende capsule hotels. In deze hotels heb je namelijk ook een gemeenschappelijke ruimte en een zeer kleine plek, een capsule, om te slapen voor de nacht.

Het idee klinkt op zich wel aardig, maar hopelijk zijn de prijzen ook een beetje normaal. Daarbij is het maar de vraag hoeveel boeken er in het Engels of andere westerse talen zijn, want de meeste toeristen uit Europa kunnen niet heel goed Japans.

Lees ook:Hotel in Japan heeft bijna alleen maar robots in dienst
Lees ook:Wat boeken toeristen in Japan
Lees ook:Kan AirBnB slagen in Japan?
Lees ook:Plannen voor groei toerisme in Japan in de maak
Lees ook:Japan schiet aquarium de ruimte in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.