Tokio tweede op lijst steden grootste potentiële schade

Uit onderzoek naar economische schade die in de toekomst zou kunnen gebeuren, kwam de hoofdstad van Japan als nummer twee van de wereld naar boven drijven. Enkel in Taipei is het risicovoller om een bedrijf te hebben.

Het originele onderzoek werd uitgevoerd door de universiteit van Cambridge waarna het grote verzekeringsbedrijf Lloyd’s conclusies kon trekken. Het idee is daarbij om aan te geven waar het kostbaar is om je als bedrijf te gaan vestigen, waar in de toekomst het meest kans is op economische schade.

Die schade kan op achttien verschillende manieren gebeuren. Er zitten veel natuurrampen bij zoals aardbevingen, orkanen en overstromingen. Tokio scoort daar zo’n beetje altijd het hoogst op, omdat het nu eenmaal vaak voorkomt in de hoofdstad van Japan.

Er zijn echter ook naar andere factoren gekeken en daar bleek Tokio ook een risicovolle stad te zijn. Die andere waren onder andere een crisis op de beurs, cyberaanval, terroristische aanval of nucleaire ramp. Uiteindelijk kwam de totale potentiële schade voor Tokio uit op 153 miljard dollar in tien jaar door de vele mogelijke natuurrampen en hoge economische waarde.

Voor meer informatie over deze factoren en waar de andere steden op uit kwamen kun je de Lloyd’s City Risk Index bekijken. Amsterdam scoorde met 11 miljard potentiële schade in ieder geval een stuk lager!

 

Lees ook:Tokio gekozen tot beste stad om in te wonen
Lees ook:Grootste buitenlandse overname ooit door Japans bedrijf
Lees ook:Tokio niet meer in top 10 duurste steden
Lees ook:Aardbeving in Japan, gelukkig geen gevolgen
Lees ook:Bouw Olympisch Stadium helemaal opnieuw in Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.