Nooit meer in de file dankzij mini helikopter!

Eenpersoons mini helikopter

Foto: Response

Voor veel filerijders is het een toekomstdroom: met een mini helikopter zonder oponthoud naar je werk vliegen. Maar deze droom ligt inmiddels minder ver in de toekomst dan je zou denken. Zo presenteerde het Japanse bedrijf Hirobo in oktober 2012 een eenpersoons helikopter die echt van de grond komt en er ook nog enigszins betrouwbaar uitziet. Dat geeft toch meer vertrouwen dan voorgaande ‘rugzakmodellen’ en ‘hoofdpropellors’.

Milieuvriendelijk en stil

De mini helikopter is elektrisch dus niet schadelijk voor het milieu. Bovendien maakt hij hierdoor nauwelijks geluid. De helikopter haalt momenteel een snelheid van zo’n 100 km per uur en kan 30 minuten in de lucht blijven. Je hoeft geen wiskundige te zijn om uit te rekenen dat je dus (nog) niet erg ver komt.

Groot voordeel is natuurlijk dat je niet afhankelijk bent van kronkelige wegen maar in een rechte lijn van A naar B kunt vliegen. Dat maakt dat je door de lucht weer een grotere afstand kunt afleggen dan over de weg.

Reddingsoperaties

Naast woon-werkverkeer kan de helikopter goed worden ingezet voor reddingsoperaties. Door het formaat heeft de heli minder ruimte nodig om te landen en de stille motor zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld hulpgeroep beter kunt horen.

voorkant mini helikopter

Foto: Response

Wat kost dat?

Wil je zo’n kek vliegmachientje in je eigen garage stallen, dan moet je wel zo’n € 300.000 neertellen. En hoewel de toekomstdroom van een fileloos bestaan dichterbij komt, moet je toch nog even geduld hebben tot 2021. Tegen die tijd komen naar verwachting de eerste modellen echt op de markt.

Wetgeving grootste vertrager

De grootste vertragende factor is echter niet de technologische ontwikkeling maar de wetgeving. Als iedereen ineens een mini helikopter op de oprit heeft staan, wordt het natuurlijk een enorme chaos in de lucht. Het woord ‘brokkenpiloot’ – en er rijden er nogal wat rond – krijgt dan opeens wel een heel andere, letterlijke, betekenis.

Ik ben een enorme voorstander van vooruitgang, maar daar moeten goede regels voor worden opgesteld. Voor je ‘t weet verongeluk je in je eigen tuin terwijl je je moestuin aan het schoffelen bent. “Nee hoor, ik had voorrang!”

Over Hirobo

De mini helikopter werd door Hirobo onthuld op een internationale luchtvaarttentoonstelling in Nagoya. Volgens de president van Hirobo, Kotaro Matsuzaka, ligt de focus nu eerst op het ontwikkelen van de helikopter voor reddingsoperaties. Naast de eenpersoons helikopter, ontwikkelt Hirobo vooral radiografisch bestuurbare helikopters, zowel speelgoedhelikopters als grotere exemplaren voor bijvoorbeeld transport of uitgerust met camera’s voor surveillance en reddingsoperaties.

Ik begin vast te oefenen met zo’n speelgoed helikoptertje, dan ben ik er tegen 2021 wel klaar voor.

Bron: RocketNews24 - Bron foto’s

 

Lees ook:UFO zet Osaka op stelten
Lees ook:De seizoenen in Japan: Zomer
Lees ook:Japans toilet op erfgoedlijst
Lees ook:Japan dichtbij radicale militaire veranderingen
Lees ook:Nooit meer zelf je gras maaien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.