Live2D nieuwe stap in animatie

Het nieuwe 3D is Live2D. Dat klinkt bijna als een stap terug maar het is een nieuwe techniek die van 2D tekeningen interactieve 3D animaties maakt. Volgens de ontwikkelaar Cybernoids is het unieke software omdat het 3D effecten kan toevoegen aan handgetekende 2D animaties waardoor het dichter bij de originele tekeningen blijft. De huidige 3D films worden helemaal met computers gemaakt.

Meer interactie

De software maakt niet alleen 3D van 2D, maar voegt ook interactieve elementen toe waardoor het model reageert op bijvoorbeeld geluid of beweging. Je hebt er geen 3D bril voor nodig. De echte diepte die je ervaart bij 3D met bril is er dan ook niet, maar het lijkt al wel een stuk ‘levendiger’ als de platte 2D films. Als voorbeeld heeft Cybernoids Shizuku ontwikkeld, een schoolmeisje in animestijl die op je stem en via een touchscreen op je bewegingen reageert.

360 Graden draaien nog niet mogelijk

Je kunt haar al als app op je telefoon downloaden (Japans). Zo kun je alvast een beetje de eerste versie van Live2D ervaren. De software moet nog verder worden ontwikkeld want nu is het nog niet mogelijk om een getekend object 360 graden te draaien. De bewegingen zijn daardoor nog te beperkt. Maar als het goed is, is de software in de toekomst ook in staat om de achterkant van een getekend object weer te geven.

En dat lijkt mij wel nodig om van Live2D écht een succes te maken. Vooralsnog blijft het bij een Japanse babbel met Shizuku.

Apple store: App Shizuku Talks
Bron: RocketNews24

Bekijk hier een kort filmpje over Live2D (Engelstalig. Bron: YouTube)

Lees ook:Vulkaan op klein eiland in Japans ineens uitgebarsten
Lees ook:Netflix komt naar Japan
Lees ook:Beroemde Japanse regisseur dood door ongeluk
Lees ook:Al 16 doden door hittegolf Japan
Lees ook:Filmpje: “Hide-penis dance” uit Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.