Japanse vinding tovert tafel om tot netwerk

Netwerk- en oplaadtafel

Deze week werd in Tokio de jaarlijkste elektronicabeurs Ceatec Japan gehouden. Tijdens deze beurs presenteren bedrijven en universiteiten over de hele wereld de nieuwste snufjes op elektronica en IT-gebied. Zo kwam de Universiteit van Tokio met een tafel die als lokaal netwerk en tegelijk als oplaadstation werkt. Je hoeft er alleen maar je smartphone of tablet op te leggen!

Tafel van de toekomst

Volgens het onderzoeksteam van de Universiteit van Tokio is deze netwerktafel de tafel van de toekomst. Het is niet nodig computers, tablets of wat voor electronische apparaten dan ook aan te sluiten op de tafel. Zodra je een apparaat op de tafel legt, is het aangesloten op het netwerk. Bovendien levert de tafel zoveel power dat apparaten meteen worden opgeladen. De netwerktafel is ontwikkeld met het oog op zakelijk gebruik, bijvoorbeeld bij vergaderingen, of op scholen waar het soms handig is (tijdelijk) lokale netwerken te hebben.

Bekijk hier een demonstratie van de netwerktafel op Ceatec 2012 (Bron: YouTube)

Er is nog werk aan de winkel

Het voordeel van de tafel ten opzichte van wifi is dat het netwerk veel sterker is. Er is geen ruis van andere netwerken en je weet precies wanneer je wel en geen connectie met het netwerk hebt. Nadeel is dat de apparaten speciale elektronica nodig hebben om contact te maken met het netwerk van de tafel. Om dit concept in de toekomst tot een succes te maken moet deze elektronica dus worden ingebouwd in onze smartphones, tablets en computers.

Binnenkort ook in onze huiskamers?

Het team werkt nauw samen met grote Japanse IT-bedrijven zoals NEC om de techniek verder te ontwikkelen. Uiteindelijk moet de ‘netwerktafel’ ook zijn weg vinden naar onze huiskamers. Wég met al die opladers! Ik zie het wel zitten: voeten op tafel en opladen maar…

Bron: Computerworld (Hier kun je ook terecht voor meer technische info)
Ceatec Japan 2012

Lees ook:Kan een robot examen universiteit Tokio halen?
Lees ook:Tokio tweede op lijst steden grootste potentiële schade
Lees ook:iPhone hoesje beschermt je tegen schadelijke straling
Lees ook:Japan doneert 723 miljoen euro voor vluchtelingen
Lees ook:Japan overweegt toiletten in liften

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.