Mysterieuze ruïnes in zee bij Yonaguni

Duikers bij de gigantische ruïnes

Nergens anders ter wereld komen de verhalen van een verzonken stad, een Atlantis, zo tot leven als bij het Japanse eiland Yonaguni. Daar trof een Japanse duiker namelijk op slechts tientallen meters diepte vreemde rotsformaties aan. Formaties met zulke kunstmatige vormen dat ze wel door mensen moeten zijn gemaakt. Een ontdekking die de wereldgeschiedenis op z’n kop zet.

Verschillende theorieën

De ontdekking van de onderwaterruïnes is al in 1985 gedaan door de Japanse duiker Kihachiro Aratake. Inmiddels hebben veel onderzoekers de ruïnes onder water bezocht en zijn er veel documentaires over gemaakt, maar niemand weet precies wat de rotsformaties zijn. Er zijn verschillende theorieën die variëren van ‘het zijn natuurlijke rotsformaties niet door mensen gemaakt’ tot ‘het waren reusachtige piramides of een complete stad gebouwd door mensen’. Sommigen beweren zelfs dat het door buitenaardse wezens moet zijn gemaakt. (Maar die hebben waarschijnlijk te lang in Osaka rondgewandeld.)

De rotsformaties lijken door mensen gemaakt | Foto's: Kihachiro Aratake

Twee keer ouder dan de piramides in Egypte

Als het inderdaad door mensen is gemaakt, dan moet de geschiedenis herschreven worden want de plaats waar de formatie is gevonden, staat zeker al 10.000 jaar onder water. Daarvoor is het volgens deskundigen inderdaad land geweest, maar tot nu toe wordt aangenomen dat de mensen die er toen leefden te primitief waren om zulke bouwwerken te maken. Ter vergelijking, de piramides in Egypte (piramides van Gizeh) worden nu gezien als de oudste bouwwerken door mensen gemaakt, en deze zijn ‘slechts’ 5.000 jaar oud.

Wel of geen gezicht?

Veel bewijs dat ruïnes kunstmatig zijn

Toch is er veel bewijs dat het kunstmatige bouwwerken zijn. Naast het feit dat je alleen maar hoeft te kijken naar de kaarsrechte vormen en hoeken en ingewikkelde constructies (waaronder trappen), zijn er onder water gereedschappen en stenen met inscripties gevonden. Ook is er een enorm rotsblok met een (soort van) gezicht gevonden dat erg lijkt op de grote beelden van Paaseiland.

En als je deze  3D plattegrond ziet van de rotsformatie van 150 meter lang, 40 meter breed en 27 meter hoog, dan kun je toch niet met droge ogen beweren dat dit een natuurlijke rotsformatie is..?

3D plattegrond van rotsformatie Yonaguni

Een interessant fenomeen dat, hoewel het dus al ruim 25 jaar bekend is, nog steeds niet is opgehelderd. Maar van de andere kant: wat is 25 jaar op 10.000 jaar..? Het zal voorlopig nog wel even een mysterie blijven.

Bekijk hier een korte documentaire (5 minuten) over de mysterieuze onderwaterruïnes van Yonaguni (Bron: YouTube)

Meer informatie
> Waar ligt Yonaguni 
> Bekijk hier meer foto’s, nog meer foto’s

Bronnen: Wikipedia

 

Lees ook:Bal gevonden op 306 meter hoogte in antenne Tokyo Tower
Lees ook:Tokyo Sky Tree
Lees ook:7 Chinese oorlogsschepen gespot bij Japans eiland
Lees ook:Water gooien op het Fukagawa Hachiman festival
Lees ook:Tientallen nog vermist na overstromingen Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.