Zaterdag 15 augustus Japanse vuurwerkshow in Scheveningen

Als je in de zomer naar Japan gaat is de kans groot dat je op een vuurwerkshow getrakteerd wordt, daar zijn er namelijk veel van in dat seizoen in Japan. Toevallig niet in Japan de komende tijd? Geen zorgen, want Japan komt zaterdag 15 augustus naar Scheveningen om mee te doen aan het Internationale Vuurwerkfestival!

Vanaf vrijdag 14 augustus vindt in Scheveningen alweer de 36e editie van het Internationale Vuurwerkfestival plaats. In twee weekenden strijden acht landen strijden om de mooiste show te maken van allemaal. Juryleden bepalen wie er wint en vorig jaar was dat Polen.

Japan had echter ook een verdienstelijke derde plek achter Nederland en is dus zeker niet kansloos om deze keer wel met de overwinning ervan door te gaan. Het vuurwerk van Japan is zaterdag 15 augustus om 21:45 te zien, om 22:30 volgt Korea. De dag daarvoor beginnen Polen en Duitsland met de show en het weekend erop zijn op vrijdag Italië en Nederland en op zaterdag China en Spanje aan de beurt.

Natuurlijk maakt het voor de bezoeker niet echt uit wie er wint; als we maar mooi vuurwerk kunnen zien! Kijk dus hieronder voor een gedeelte van de show van Polen uit 2014.

Video: panichunter via youtube

Lees ook:Abunaicon 28 t/m 30 augustus; kaartjes bijna uitverkocht
Lees ook:De seizoenen in Japan: Zomer
Lees ook:Oosterse dagen in Museum Klok & Peel 22 en 23 augustus
Lees ook:Animecon 2015 van 12 tot en met 14 juni in Den Haag
Lees ook:Water gooien op het Fukagawa Hachiman festival

3 reacties op “Zaterdag 15 augustus Japanse vuurwerkshow in Scheveningen

 1. Joyce

  Hello,

  Jullie snappen toch hopelijk wel echt dat dit hele ‘festival’ doorgestoken kaart is toch?
  Neem aan dat dit alleen marketingtechnisch van waarde is.
  Vuurwerk van Japan in Scheveningen is niet uit Japan, wordt niet door een Japanner afgestoken en kan in kwaliteit niet tippen aan de eerste de beste show in Japan.

  met vriendelijke groeten,
  Joyce

    /  
 2. Johan Lubbers

  @Joyce

  Dat het vuurwerk in Scheveningen niet kan tippen aan de beste shows in Japan ben ik met je eens, daar is de cultuur van vuurwerk in Japan simpelweg te groot voor.
  Het vuurwerk van de Japanse show komt echter wel voor minimaal 80% uit Japan,dat is blijkbaar een regel waar jury op oordeelt.

    /  
 3. Joyce

  Johan,
  Dat is een regel inderdaad van een zelf verzonnen reglement dat door geen van de ‘teams’ wordt nageleefd. Alleen als ‘China’ meedoet klopt deze regel helaas.
  Alle shows worden door een en hetzelfde nederlandse bedrijf geschoten met 100% Chinees vuurwerk.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.