De beste plekken voor Sakura kijken in Japan

Het is eind maart en dat betekent dat het seizoen van de Sakura in volle gang is in Japan. Deze bomen met hun prachtige roze kersenbloesem bloeien maar een paar weken per jaar en dus is het de vraag waar je ze het beste kan zien. Ik heb enkele plekken voor jullie uitgezocht, die hieronder volgen in willekeurige volgorde.

Tokyo – Ueno park:

Deze plek vond ik zelf speciaal om twee redenen. Ten eerste loop je onder de bomen door en zie je dus overal de Sakura om je heen. Daarnaast is het echt heel druk met Japanners die overal aan het picknicken zijn wat het heel gezellig maakt. Ik kwam er aan in de middag en kon gelukkig nog een klein plekje vinden waar geen mensen zaten en niet gereserveerd was.

2014-04-02 15.38.22

Kyoto – Filosofenwandeling:

In Kyoto bestaat er een wandeling langs de rivier die de beroemde Japanse filosoof Nishida Kitaro vaak liep en normaliter is dat al best leuk om te doen. Het bloeien van de Sakura geeft het echter een complete nieuwe dimensie met de vele bomen die naast het water staan.  Je kunt het beste heen lopen en terug met de boot gaan, zodat je ze ook van een ander perspectief ziet.

2014-04-04 16.41.49

Kasteel Himeji:

Nu het kasteel van Himeji na jaren eindelijk weer open is, kan die niet ontbreken in de lijst. Naar de kersenbloesem of naar het kasteel kijken is mooi, maar als je ze combineert maakt dat het plaatje zoveel beter. Dit geldt natuurlijk ook voor de andere kastelen, bijvoorbeeld die van Hirosaki staat ook erg hoog aangeschreven.

himeji

Hakodate – Goryokaku park:

Dit park zijn de ruines van een fort en is een gigantische ster die vol staat met de roze bomen. Prachtig om doorheen te lopen, maar nog beter om van boven te zien. Bijkomend voordeel is dat de de bloesems hier wat later gaan bloeien, pas rond eind april.

Foto: Yuki Shimazu

Foto: Yuki Shimazu

Overal:

Er zijn nog zoveel meer mooie plekken om de kersenbloesem te zien en zelfs als je er niet speciaal naar zoekt zul je er echt niet aan ontkomen. De bomen staan namelijk overal wel: langs de weg, bij tempels en in de parken. Na twee weken raak je er zelfs een beetje op uitgekeken!

Lees ook:Kasteel Himeji weer open voor publiek
Lees ook:Shibazakura bloeit in Hitsujiyama park
Lees ook:Sakura bloeit in Japan
Lees ook:Sakura begonnen met bloeien in Amsterdamse Bos
Lees ook:Prachtige blauweregen tunnel te zien in Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.