10 Bizarre uitvindingen uit Japan (2)

Japan staat bekend om zijn handige en vaak hypermoderne gadgets; technologisch hoogstaande uitvindingen die de hele wereld versteld doen staan. Maar de creativiteit slaat soms door en leidt tot absurde uitvindingen die behoorlijk op de lachspieren kunnen werken. Maar zelfs deze bizarre uitvindingen blijken soms verrassend handig te zijn.

 

 

 

Een tweede Top 10 Bizarre uitvindingen uit Japan 
> Bekijk hier de eerste Top 10

10. De Tepelsjaal

Geeft heerlijk warmte en een -ahum- vrouwelijke uitstraling. Wellicht ook handig voor mannen die eens willen ervaren hoe het is om met iemand te praten die alleen naar je borsten kijkt. Of draag de sjaal onder je T-shirt voor extra opvulling. Wel jammer dat ze alleen van die uitgezakte modellen hebben.

 

 

9. De Haarvanger

Deze handige gezichtsomlijsting zorgt ervoor dat je nooit meer haar in je eten krijgt! En andersom: nooit meer eten in je haar! Ook te gebruiken door mannen met lang haar (zoals rocksterren, kunstenaars, mannen van middelbare leeftijd met een midlife-crisis en studenten). Of voor mannen met haaruitval.

 

 

 

 

8.  De Regenpakker

Geen regenpak, hoewel het hetzelfde effect heeft (je blijft droog), maar een regenpakker! Een omgekeerde paraplu die de regen opvangt en opslaat in een draagbaar watertankje.

Werkelijk een multifunctionele uitvinding:
1. milieuvriendelijk – geen verspilling van regenwater;
2. dorstlessend – draagbaar watertankje maakt flesjes Spa overbodig;
3. stormbestendig – paraplu staat al in stormstand.

Ik heb niet kunnen achterhalen of het watertankje in andere (hippere?) modellen leverbaar is. Dit is wel érg retro.

 

7. Arm om je schouder kussen

Beetje vergelijkbaar met een knuffelkussen (dakimakura) maar deze is minder seksueel getint. Geen rondborstige dames op uitwasbare kussenslopen maar gewoon een kussen met een arm die je warm houdt. Handig voor vrijgezellen of stellen die om wat voor reden dan ook af en toe apart slapen. En stukken goedkoper dan het knuffelcafé!

6. De Stroptasdas

Onmisbaar voor elke zelfbewuste zakenman die graag zijn handen vrij houdt. Zo geeft een stropdas niet alleen een zakelijke en representatieve uitstraling, maar zorgt het ook dat je noodzakelijke hulpmiddelen bij de hand hebt zonder dat je zakken uitpuilen.

Handig voor:
- visitekaartjes
- pennen
- paperclips
- bankpasjes
- nagelknipper
- (neushaar)schaartje
- plakband
- smartphone (hoewel de huidige mobieltjes nog wat aan de zware kant zijn vrees ik…)

 

 

 

5. De Handsfree paraplu

Je kent dat vast wel: met 1 hand je fiets op slot zetten in de stromende regen terwijl je met je andere hand je paraplu vasthoudt. Of de deur van ‘t slot doen: onmogelijk! Zie hier de oplossing: de handsfree paraplu! Altijd 2 handen vrij in de stromende regen, sowieso handig bij het fietsen. Bellen en remmen tegelijk. Ziet er gek uit? Niemand die het ziet; en beter dan zo’n zwetende poncho!

 

 

4. Dieetwater

Drink liters van dit dieetwater en de kilo’s vliegen eraf! Hoe het werkt is niet bekend. Misschien dat er laxeermiddel inzit of toegevoegde vitamines? De halfvolle variant van vol water? Of water-light? Bijna net zo gek als vitaminesnoepjes, of Cola light en dat vinden we toch eigenlijk ook heel normaal? ‘t Is maar wat je gewend bent.

 

 

3. De Uitschuifbare Staslaapstander

We zijn inmiddels bij de Top 3 beland!

De uitschuifbare staslaapstander mag in deze drukke tijden niet ontbreken in je werk- of reistas. Heb je een dag hard gewerkt en moet je weer eens staan in de trein, bus of metro? Geen probleem! Haal deze staslaapstander uit je tas, zet hem op de juiste hoogte, leg je kin erop en snurken maar!

Zo krijg je geen last van je rug of nek. Valt je hoofd ook niet steeds op de schouder van je buurman waardoor jij (en je buurman) steeds wakker schrikt. Zo handig, je kwam nog nooit zo uitgerust thuis (of op je werk).

 

 

 

 

2. De Kunstgras wc-bril

Vind je het lekker de grassprietjes tegen je blote billen te voelen kriebelen als je je behoefte doet? Dan is deze kunstgras wc-bril een uitkomst! Heerlijk “poepen in het park” zonder dat iemand daar last van heeft. En als je klaar bent gewoon doorspoelen. Vooral dat herfstblaadje vind ik een geniaal detail. Wellicht is er ook een lente-uitvoering met madeliefjes of paardebloemen?

 

 

1. De Babydweilromper

Op nummer 1 staat deze keer de Babydweilromper. Alleen handig als je kinderen hebt in de kruipleeftijd, maar dan kun je toch een paar maanden lang genieten van een schone vloer zonder dat je daar íets voor hoeft te doen. Hup, dweilrompertje aan, op de buik leggen en je hebt er geen omkijken meer naar! Niet handig als je vloerbedekking hebt.

Je hebt ze trouwens ook voor katten. Maar op de een of andere manier lijkt me dat toch minder effectief.

 

 

 

 

 

 

Volg Japan Blog ook op twitter en word vrienden op facebook!

Lees ook:10 Bizarre uitvindingen uit Japan (1)
Lees ook:Japanse man loopt met parasol op straat
Lees ook:Plastic eten als menukaart
Lees ook:Douane neemt viool van beroemde Japanse violiste in beslag
Lees ook:Kaartspel: Sushi Go!

2 reacties op “10 Bizarre uitvindingen uit Japan (2)

  1. schijt

    doei

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.