Sony lanceert nieuwste product: het cassettebandje!

Sony lanceert nieuwe serie cassettebandjes

Sony lanceert nieuwe serie cassettebandjes

De jongeren van nu weten misschien niet eens meer wat het is: een cassettebandje. En al helemaal niet waarom een pen en een cassettebandje zo’n handige combinatie is. Maar nu zelfs producten ná het cassettebandje, zoals CD’s, aan het uitsterven zijn, komt het Japanse bedrijf Sony anno 2012 – zonder dollen – met een nieuwe serie HF cassettebandjes!

Oude tijden herleven?

Verschillende websites meldden deze week deze nieuwe productlancering van Sony. Dat cassettebandjes nog steeds verkocht worden, net als de ‘good-old’ LP’s, dat snap ik, maar dat je een gloednieuwe serie op de markt brengt, vind ik toch opmerkelijk. De nieuwe serie bestaat uit 10, 60 en 90 minuten versies en kosten (omgerekend) tussen de €1 en €2,30 per stuk. Ze zijn ook per 10 stuks te koop.

GROTE LETTERS

In vergelijking met oudere versies zijn de letters op het cassettebandje een stuk groter gemaakt en ook de bijgeleverde labels zijn groter zodat je er ‘luid en duidelijk’ op kunt schrijven.

Mocht je al twijfelen over welke doelgroep Sony voor ogen heeft, dan is die twijfel hierbij weggenomen. En met het oog op de vergrijzing (vooral in Japan worden de mensen gemiddeld het oudst ter wereld), is het opfrissen van zo’n bekend product misschien geen gek idee.

En o ja, hoe zat dat ook alweer met die pen en dat cassettebandje?
(Bron: YouTube)

  (Toch wonderlijk wat mensen allemaal uploaden…)

Lees ook:Zet je schrap voor nieuwe Playstation 3 commercial
Lees ook:Anime gezien: Sword Art Online (Seizoen 1)
Lees ook:Nieuwe anime van Dragon Ball in juli
Lees ook:Dragon Ball Z komt terug!
Lees ook:Aantal ongelukken in Japanse bergen hoger dan ooit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.