Rechtszaak tegen Japanse artiest voor maken vagina-kayak

De Japanse vrouw Megumi Igarashi ontkende vandaag in de rechtszaal dat ze met het maken van een kayak lijkend op een vagina en die vervolgens digitaal te distribueren iets obsceen had gedaan. De aanklager denkt daar anders over, want die eist een celstraf van twee jaar tegen haar.

De zaak begon vorig jaar juli toen Megumi Igarashi voor het eerst opgepakt werd voor het maken van de boot en uiteindelijk een paar dagen later werd vrijgelaten na onder andere een petitie van duizenden Japanners.

In december werd ze echter weer opgepakt voor het verspreiden van pornografisch materiaal. Megumi Igarashi stelde een code beschikbaar zodat andere mensen met 3D-printer de kayak ook konden maken.

Een maand later mocht ze op borgtocht naar huis, maar nu moest ze zichzelf verdedigen. De artieste vertelde tegen de rechtbank dat de kunst van het vrouwelijke geslachtsorgaan niet obsceen is, net als de data om dit te creëren.

Wat vinden we hiervan, gaat Japan hiermee te ver? In Nederland zou dit soort kunst namelijk door velen vast niet gewaardeerd worden, maar zou je er nooit een celstraf voor krijgen.

Bron: Japantoday

 

Lees ook:Japanner overleden na maken selfie
Lees ook:Japanner gearresteerd voor landen drone op huis premier
Lees ook:Ikebana, bloemschikken op z’n Japans
Lees ook:Japanse expositie in Vincent Van Gogh Huis
Lees ook:Laatste dader gasaanval Tokio gearresteerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.