Heisa om naam Japanse aap; heet toch Charlotte

Een dierentuin in Japan had een pasgeboren aapje Charlotte genoemd, net als de nieuwe baby van de Britse prins William. Veel Japanners vonden dat echter niet kunnen en dus twijfelde de directie besloten om hiernaar te luisteren, maar ze besloten de aap alsnog Charlotte te noemen.

Eigenlijk kon de dierentuin Takasakiyama weinig aan de situatie doen. Zij vragen namelijk elk jaar aan het publiek hoe het eerste geboren aapje van het jaar moet heten.

Dit jaar werd er het meeste keer gestemd op Charlotte. De vrouwelijke naam kreeg 59 van de 853 stemmen, voldoende om de meest populaire naam te zijn.

Toen de dierentuin dit aankondigde, kwam er echter veel protest. Mensen vonden het niet netjes om een aap te vernoemen naar een Britse koninklijke baby die erg populair is.

Japanners vinden hun keizerlijke familie erg belangrijk en verdienen respect. Dit is bijvoorbeeld heel anders dan in Nederland, waar onze koninklijke familie als redelijk normaal wordt behandeld.

En toch besloot de directie de naam op Charlotte te houden en niet te luisteren naar de protesten. De beslissing werd genomen omdat mensen er nu eenmaal voor hadden gekozen en er geen klachten uit Engeland waren gekomen.

Lees ook:Pasgeboren panda in Tokio sterft
Lees ook:Japanse keizerin viert 78e verjaardag
Lees ook:Japans apartste popster: Hatsune Miku
Lees ook:Bouw Olympisch Stadium helemaal opnieuw in Japan
Lees ook:Speech premier Abe over WO II gewaardeerd in Japan en niet in buurlanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.